23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

’Gül acil iniş yaptırdı’

DİSİ heyetinin ziyaretine geniş yer veren Rum basını, Anastasiadis’in ’’Kıbrıs’tan asker çekilmesi’’ yönündeki sözlerinin Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül tarafından, ’’ucuz ve uygunsuz’’ olarak nitelendiğini yazdı ve bunu ’’Gül, Anastasiadis’e acil iniş yaptırdı’’ şeklinde yorumladı.
Simerini; ’’Acil iniş’’ ve ’’Gül’den DİSİ’ye ’sıcak’ karşılama’’, Haravgi; ’’Acil iniş’’ ve ’’Nikos Anastasiadis Türk ’tahrikkarlığı’ ve ’uzlaşmazlığından’ ilk tadı birinci elden aldı’’, Mahi; ’’Anastasiadis-Gül vahşi zıtlığı’’, Politis; ’’DİSİ’den barış mesajı’’ ve ’’Gül asker yüzünden kızdı’’ gibi başlıklar kullandı.
Fileleftheros gazetesi ise ’’Ulusal Konsey’in görüş birliğinde olduğu noktalarla Ankara’ya açılım’’, ’’Anastasiadis askersizleştirme ve Annan Planı’nda değişiklik İstedi’’ ve ’’Türk Dışişleri Bakanı’nın saldırısına uğradı’’ ifadelerine yer verdi.

HÜKÜMETİN GÖRÜŞLERİNİ İLETMEDİ

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi sözcüsü Kipros Hrisostomidis, ana muhalefet Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) lideri Nikos Anastasiadis’in Türkiye’deki temaslarında Rum hükümetinin tezlerini ifade etmeyeceğini söyledi.
Hrisostomidis, Rum gazetecilerin DİSİ heyetinin Türkiye ziyaretiyle ilgili soruları üzerine, ’’DİSİ Başkanı Anastasiadis tezlerini, Ulusal Konsey’de dile getirdiği gibi, Ankara’daki temaslarında da dile getirme hakkına sahiptir. Ancak bu, hükümetin tezlerini ifade etmekte olduğu anlamına gelmez’’ dedi.
Anastasiadis’in Rum kesiminden ayrılırken yaptığı açıklamada, ’’Ankara’daki temaslarında, Rum Ulusal Konseyi’ndeki partilerin görüş birliği içinde göründükleri tezlerini ileteceği’’ yönündeki sözlerini yorumlayan sözcü, Anastasiadis’in pek çok alanda görüş birliği ortaya çıkmış Konsey’in daha önceki toplantıları ışığında bunu yapma hakkına sahip olduğunu belirterek, ’’Ancak bu veya Anastasiadis’in söyleyeceği herhangi başka bir şey, hükümetin Kıbrıs sorunundaki tezlerinin teşhir edilmesi değildir’’ diye konuştu.
AA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2005 Perşembe 14:35:26
Güncelleme :10 Şubat 2005 Perşembe 14:38:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?