30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Gül ailesi mavi tura çıktı

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, ailesiyle birlikte Muğla’nın Göcek koylarında özel bir yatla mavi yolculuğa çıktı. Gözden uzak koylarda denize giren Gül ve ailesinin bulunduğu yatın güvenliği ise zodyak botlar ve jet-skileri kullanan korumaları sağlıyor.

Gece Dalaman’a indiler

Önceki akşam özel bir uçakla Antalya’ya gitmesi beklenen Cumhurbaşkanı Gül, sürpriz yaparak saat 22.45’de Dalaman Havaalanı’na indi. Gül ve ailesinin Dalaman’a gelişi kentin birçok yöneticisinden bile gizli tutuldu. Cumhurbaşkanı Gül ile ailesi, özel araçlarla Dalaman’a 15 kilometre uzaklıktaki Sarsala Koyu’na geçti. Gül ve ailesi buradan zodyak botlarla denize açılıp, kendilerini bekleyen özel yata ulaştı. Uzunluğu 45 metre olan üç katlı süper lüks motor yata binen Gül Ailesi’nin sürpriz tatili de böylece başladı.

Abdullah Gül ve ailesini taşıyan yat, gün boyunca Göcek’in sakin koylarında dolaştı. Cumhurbaşkanlığı korumaları da başka bir tekneyle yatın güvenliğini sağladı. Zodyak botlar ve jet-skileri kullanan korumalar da yatın yanına kimseyi yaklaştırmadı. Yattaki önemli konuğun Cumhurbaşkanı Gül olduğu da özellikle gizlendi. Korumalar yata yaklaşmak için ısrarcı olanları önemli bir misafir olduğunu, kendilerinin de resmi görev yaptığını söyleyip kibarca uzaklaştırdı.

Koylarda denize girdiler

Teknede 5 kişi oldukları öğrenilen Cumhurbaşkanı Gül Ailesi, gözden uzak koylarda denize girdi. Cumhurbaşkanı Gül’ü taşıyan yat geceyi de Göcek koylarında geçirdi. Bu arada Okluk’daki Cumhurbaşkanlığı Konukevi’nin geçtiğimiz hafta bakım ve temizliğinin yapıldığı de öğrenildi. Gül ailesinin gelecekte burayı kullanabileceği bildirildi.

Vatan
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2008 Perşembe 05:39:29
Güncelleme :7 Ağustos 2008 Perşembe 05:43:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
güner yılmaz IP: 212.175.99.xxx Tarih : 7.08.2008 09:56:42

en rahat cuhurbaşkanı eşi semra özal bile denize girerken yakalanmadı tebrik ediyorum. Atatürkün yaptığı herşeyden yararlanıp icraatlerin tam ters olması insanın vicdanını rahatsız etmeli cumhuriyetin başından bu yana böyle saltanat görülmedi