17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Gül:İmtiyazlı ortaklık alternatif değil

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye’ye, AB’ye tam üyelik yerine önerilen imtiyazlı ortaklığın, kendileri için bir seçenek olmadığını söyledi.

Bakan Gül, Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği’nde düzenlediği basın toplantısında, "İmtiyazlı ortaklık alternatif değildir. Hedefimiz, gideceğimiz yol bellidir. Almanya’da iktidar değişikliği olduğu takdirde, CDU Partisi Genel Başkanı Angela Merkel de alınan kararlara saygı duyacağını söylüyor. Ben kendisiyle yaptığım görüşmede, imtiyazlı ortaklığı kabul etmeyeceğimizi söyledim. Kendisi de müzakerelerde alınacak kararlara bağlı olacağını söyledi" dedi.

Türk hükümeti olarak, AB Komisyonu raporuyla ilgili bazı kaygılarının olduğuna dikkat çeken Gül, "Bu kaygılarımızla ilgili, açıklık istedik. Fischer ile bu konuda ayrıntıları konuştuk ve bazı bölgesel sorunları ele aldık" diye konuştu.

Aralık ayında yapılacak AB zirvesinde, Kıbrıs Rum kesiminin Türkiye ile AB üyelik müzakerelerine başlanmasını engelleyip engelleyemeyeceği şeklindeki bir soru üzerine de "Rum kesimi istediği gibi karar alabilir" dedi.

BERLİN
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2004 Çarşamba 06:50:35
Güncelleme :20 Ekim 2004 Çarşamba 09:19:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?