18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Gül Türk halkını yardıma davet etti

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Türk halkını ve tüm sivil toplum kuruluşlarını, Güney Asya’da meydana gelen deprem ve tsunami felaketine uğrayanlara yardım etmeye çağırdı.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Güney Asya’da meydana gelen felaketin boyutlarının giderek arttığını, şu anda 180 bin kişinin öldüğünün belirlendiğini, bu rakamın 200 bine ulaşacağından endişe edildiğini bildirdi. En büyük kaybın Endonezya’da olduğunu kaydeden Gül, felaketin alanı binlerce kilometreyi kapsadığını, yüzlerce adanın yok olduğunun söylendiğini belirtti. Ulaşılamayan birçok yer bulunduğunu, tahminlerin ötesinde büyük bir felaket yaşandığını anlatan Abdullah Gül, kamuoyunu yardım konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

'Bölge insanının çoğu Müslüman'

En büyük kaybın Endonezya’da olduğuna dikkati çeken Gül, bölge insanının çoğunluğunun Müslüman olduğunu, Osmanlı döneminden buyana Türk halkıyla bölge insanı arasında iletişimin bulunduğunu belirtti. İstiklal Harbi sırasında Aceh halkının, Türk halkının yanında yeraldığını belirten gül, bölgede Türk şehitliklerinin bulunduğuna da dikkati çekti.

'Kampanyalar açmaya davet ediyorum'

Gül, resmi girişimlerin dışında halk duyarlılığının da önemli olduğunu vurgulayarak, “Türk halkını, dernekleri, vakıfları, bütün sivil toplum örgütlerini, basın ve yayın organlarını, televizyonları kampanyalar açmaya davet ediyorum. Bu duyarlılık anacak bu şekilde gösterilebilir. Yapılacak yardımlar Kızılay vasıtasıyla veya başka vasıtalarla en iyi şekilde yerine ulaştırılır” dedi.

AA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2005 Cumartesi 16:58:38
Güncelleme :2 Ocak 2005 Pazar 14:02:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?