19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Gülçiçek: Bu seçim cumhuriyetçilerle cumhuriyet düşmanları arasında geçecek!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul 1. Bölge Milletvekili Ali Rıza Gülçiçek, "28 Mart 2004 seçimleri, sadece yerel seçimler olarak algılanmamalı. Bu seçim cumhuriyetçilerle, cumhuriyet düşmanları arasında geçecektir" dedi.

CHP Milletvekili Ali Rıza Gülçiçek, partisinin Ümraniye İlçe Örgütü’nde düzenlediği basın toplantısında, ilçe yönetimi ve üyeleriyle, yaklaşan yerel seçimlerin hazırlıklarını değerlendirdi. Partililerin seçime ilişkin sorularını cevaplandıran Gülçiçek, CHP’nin yaklaşan seçimlerde iddialı olduğunu söyledi. Gülçiçek, "CHP olarak aday sorunu yaşamıyoruz. 28 Mart 2004 seçimleri, sadece yerel seçimler olarak algılanmamalı. Bu seçim cumhuriyetçilerle, cumhuriyet düşmanları arasında geçecektir. Biz tespitte bulunuruz, tercihi halk yapar. Biz yapılması gerekenleri ortaya koyuyoruz. İnanıyorum ki halkımız da, var olan durumu değiştirmek için oylarını sahiplenecek ve gidişata dur diyecektir. Atatürk’ün posteri karşısında tahammülsüzlüğünü sergileyenlere en iyi cevabı halk verecektir. Vatandaşlarımız bu seçimlere farklı bakacaktır inancındayım" diye konuştu.
Milletvekili Ali Rıza Gülçiçek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için değişik alternatifler üzerinde durulduğunu söyledi. Gülçiçek, "Sayın Baykal’la çok mutlulukla çalışıyoruz. Gruptaki tüm arkadaşlarımız gerçekten demokratik bir rahatlık içinde kararlarını veriyorlar. Ama tam bir görüş birliği sergiliyoruz. Tek bir fire vermedik oylamalarda" ifadelerini kullandı.
Kendisinin Alman Sosyal Demokrat Partisi’nde 25 yıl bulunduğunu da sözlerine ekleyen Ali Rıza Gülçiçek, şöyle konuştu:
"CHP onlardan çok daha ileride. Hem işleyiş, hem de demokratik yapı olarak. Siyasetin halktan kopuk olmaması lazım. İstanbul’da da siyaset E-5’in altında değil, üstünde yapılmalı. Bu insanımızın siyasete daha çok ihtiyacı var."

İSTANBUL
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2004 Pazartesi 00:00:05
Güncelleme :5 Ocak 2004 Pazartesi 21:11:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?