23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Gül'den TCK yorumu

Gül: ’’Meclis’in verdiği karara herkesin saygı duyması gerekir’’

Dişişleri Bakanı Abdullah Gül, TCK ile ilgili tartışmalar konusunda, demokratik ülkelerde karar verici organın Meclis olduğuna işaret ederek, ’’Meclis’in verdiği karara herkesin saygı duyması gerekir’’ dedi.

Gül, iki günlük resmi ziyaret için Bahreyn’e gidişi sırasında uçakta, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

TCK ile ilgili tartışmaların sorulması üzerine Gül, bu tartışmalarla vakit harcamanın doğru olmadığı kanaatinde olduğunu belirterek, ’’kendimize güvenelim, halkımıza güvenelim. Yanlış bir şeyler olursa her zaman Türkiye’nin organları vardır, sorumluları vardır, bunlara müdahale ederler’’ diye konuştu.

Gül, ’’o açıdan ben bu konuları manşetlerde tartışılacak, hepimizin herşeyi bırakıp, bu konuları tartışan bir duruma düşmenin çok yanlış olduğu kanaatindeyim. Dolayısıyla yapılacak iş, çıkan kanunlara saygı göstermektir’’ dedi.

Türban ve Kuran kursu tartışması

Hükümetin türban konusunda tabanına mesaj veremediği ve bu nedenle yeni TCK’da Kuran kurslarıyla ilgili bir düzenlemeye mi gittiğine ilişkin bir soru üzerine de Gül, ’’hayır hiç ilgisi yok. Ayrıca, Meclis hükümetin de daima emrinde değildir. Meclis’in kendi ayrı bir şahsiyeti vardır. Dolayısıyla Meclis’te tartışılmış, karşı görüsü olanlar söylemiş, neticede bir oylama yapılmış ve bir karar alınmış’’ ifadesini kullandı.

Gül, bir soru üzerine, Kuran kurslarıyla ilgili düzenlemenin Hizbullah ve El Kaide gibi terör örgütlerine zemin sağladığı yönündeki eleştirileri de reddetti.

Bugün Adalet Bakanı Cemil Çiçek’i bir televizyon programında izlediğini ve kendisinin, Türkiye’deki insanların çocuklarına dinle ilgili bilgi vermeleri konusuna ilişkin olarak her şeyi çok açık şekilde anlattığını ifade eden Gül, Türkiye’de bu konuda yapılması gereken çok başka işler olduğunu kaydetti.

Gül, ’’Diyanet İşleri’nin teşkilat yasası hala çıkmamış, bu işler nasıl düzenlenecek, o konulara daha çok kafa yormamız lazım. Ben bu konunun çok fazla tartışılacağına inanmıyorum. Önümüzde çok daha önemli, herkesi ilgilendiren işler var’’ dedi.

CNN Türk
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2005 Pazar 21:01:28
Güncelleme :30 Mayıs 2005 Pazartesi 00:11:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?