18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Gül'e ilk kadın başdanışman

Demirel'in sağ kolu Köşk'e başdanışman


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e jest yaparak, 'sağ kolu' olarak bilinen Doktor Aylin Cesur'u, Köşk'e başdanışman atadı. Gül'ün ilk kadın başdanışmanı olan Cesur, Demirel'in yanında çalışmaya devam edecek, ancak gelecek talep çerçevesinde Gül'e de hizmet verebilecek.

Salı günü yeni görevine atanan Cesur, Gürcan Türkoğlu, Bahaettin Cebeci, Baki İlkin ve Ahmet Sever'den sonra Gül'ün 5'inci başdanışmanı oldu. 1996'dan beri Cumhurbaşkanlığı'nda 'doktor' kadrosuna sahip olan Cesur, bu jest ile özlük hakları, maaşı gibi konularda daha iyi şartlara sahip olacak. Köşk'te ayrı bir odası olup olmayacağı ise henüz belli değil.

12 YILDIR YANINDA
1996 yılında Cumhurbaşkanlığı Acil Sağlık Sistemi'ne seçildiğinde Demirel ile tanışan Cesur, 2000 yılına kadar Köşk'ün sağlık ekibinde yer aldı. 2000 yılında koltuğu devreden Demirel, Cesur'dan özel doktoru olarak çalışmasını istedi. Cesur, Demirel'in sadece doktoru değil en yakın çalışma arkadaşı da oldu. Demirel ile güne başlayan Cesur, tüm aktivitelerinde yanından ayrılmıyor. Demirel'in sağlığı ve diyetiyle ilgileniyor, özel kalemi olarak görev yapıyor. Demirel'in basın halkla ilişkileri de ona emanet.

Akşam
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 06:02:06
Güncelleme :8 Ocak 2009 Perşembe 06:08:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?