19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Gül’e rehine Türkler hakkında brifing

 
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde, Irak’ta kaybolan ve kaçırılan Türk vatandaşlarının durumlarıyla ilgili olarak Bakanlık yetkililerinden brifing aldı.


Bakanlar Kurulu öncesinde Başbakanlık’ta yapılan toplantıya katılan Gül’e, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Vekili Baki İlkin başkanlığındaki diplomatlar tarafından Irak’ta kaçırılan ve kaybolan Türk vatandaşlarına ilişkin bilgi verildi.

Toplantıda, Tevhid ve Cihad terör grubunun elinde bulunduğu belirtilen Türk vatandaşlarıyla birlikte, Irak’ta kaybolduğu bildirilen Türkler’e ilişkin olarak yapılan çalışmalar gündeme geldi. Toplantıda ayrıca, öldürülen Murat Yüce’nin naaşının bulunması ve Türkiye’ye getirilmesi için ortaya konulan girişimler de değerlendirildi.

Toplantıya, İlkin ile birlikte Dışişleri Bakanlığı Orta Doğu Dairesi Genel Müdürü Tahsin Burcuoğlu, Ekonomi dairesi yetkilileri ve Konsolosluk Dairesi Genel Müdür Yardımcısı’nın da katıldığı öğrenildi.

Bundan sonra yaşanması olası kaçırma va kaybolma olaylarına ilişkin önlemlerin ele alındığı toplantıda, kayıp ve kaçırılan Türk vatandaşlarının durumlarının tek tek gözden geçirildiği de diplomatik kaynaklar tarafından bildirildi.

Toplantının, Dışişleri Bakanlığı’nda, Irak’ta meydana gelen kaçırma ve kaybolma olaylarıyla ilgili olarak devam etmekte olan toplantılar serisinin bir parçası ve Bakan Gül’e konuyla ilgili son gelişmelerin aktarıldığı bir bilgilendirme çalışması olduğu ifade edildi.


ANKA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2004 Pazartesi 15:39:14
Güncelleme :9 Ağustos 2004 Pazartesi 15:42:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?