22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Gül'ün çağrısı yerine ulaştı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Kurban Bayramı'nda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yardım yapılması yönündeki çağrısı üzerine Kızılay, Deniz Feneri, Kimse Yok mu, Uluslararası İnsani Yardım Vakfı (İHH), Cansuyu ve İstanbul Uluslararası Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneği (IBS) gibi insani yardım amaçlı kuruluşlar, bu bölgelerdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım eli uzattı.

Gül'ün bu çağrısı üzerine daha çok yoksul Müslüman ülkelerine yönelik yardım yapan Türkiye'deki insani yardım kuruluşları, bu yardımlarının önemli bir kısmını Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönlendirdi. Türkiye'nin en köklü insani yardım kuruluşu olan Kızılay, Ağrı, Bingöl ve Van'daki Et ve Balık Kurumu kombinalarında yaklaşık 30 bin kişiden aldığı vekaletle, 4 bin büyükbaş hayvanın kesimini gerçekleştirdi.

Kızılay yetkilileri, bölgedeki hayvancılığa destek vermek amacıyla kurbanlıkların bu bölgelerdeki besicilerden satın alındığını bildirdiler.

Kurbanlıkların etlerinin ilerleyen günlerde kavurma haline getirileceğini belirten Kızılay yetkilileri, bu kavurmaların da başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere yurt genelindeki 250 bin ihtiyaç sahibi aileye dağıtılacağını kaydettiler.

Kimse Yok mu Derneği tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 16 bin 478 kurban kesildi. Kurban etlerinin Diyarbakır, Siirt, Batman, Van, Şanlıurfa, Mardin, Kars, Şırnak ve Hakkari'de yaklaşık 100 bin aileye dağıtıldığı bildirildi. Dernek yetkilileri dünya genelinde de 50 ülkede 13 bin 458 kurban keserek, yoksul insanlara dağıttıklarını ifade ettiler.

Kimse Yok mu Derneği Başkanı Mehmet Özkara, 5 bin iş adamı ve esnafla bölgedeki illere gittiklerini belirterek, yardımları kendi elleriyle ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırdıklarını kaydetti.

Uluslararası Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneği (IBS), Türkiye başta olmak üzere 23 ülkede kurban kestirirken Şırnak, Erzurum ve Van'da ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım elini uzattı.

Deniz Feneri Derneği yetkilileri Van, Diyarbakır ve Erzincan başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kestiği kurbanlarla, 50 bin aileye kurban eti dağıttıklarını, ayrıca, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına Kurban Bayramı'nda 50'şer YTL bayram harçlığı ve çeşitli gıda malzemeleri verdiklerini bildirdi.

Uluslararası İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu olmak üzere Türkiye genelinde 57 ilde ve 111 ülkede, 50 bin kurban hissesini yoksul insanlara dağıttığı, ayrıca binlerce yetim çocuğa bayramlık giysi, onbinlerce aileye de nakdi bağış yaptığı kaydedildi.

AA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2007 Pazar 11:54:00
Güncelleme :23 Aralık 2007 Pazar 18:54:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cizreliyim IP: 81.213.199.xxx Tarih : 23.12.2007 12:49:24

sen bidahısı allah size de razı olsun hep destek lazım türkiye kürt türk kardeştir