27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Güne biber gazıyla başladılar

Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ardından başta İstanbul'un diğer ilçeleri olmak üzere tüm yurda yayılan protestolar devam ediyor. Beşiktaş'ta sabah saatlerinde gösterciler Başbakanlık Çalışma Ofisi önünde bekleyen TOMA aracına Türk bayrağı astı. Ancak ortaya çıkan ilginç görüntüler sonrası gerginlik yine tırmandı.

Beşiktaş’ta sabah erken saatlerde eylemcilerle polis arasında yaşanan çatışmadan okula giden öğrenciler ve işe giden vatandaşlar etkilendi. Polisin attığı biber gazından etkilenen İstanbullular gözyaşları içinde kaldı.

Dün Dolmabahçe ve Beşiktaş’ta başlayan olaylar bu sabah yine devam etti. Dolmabahçe’de sabah saatlerinde polisle eylemciler arasında çatışma yaşandı. Eylemcilerin attığı taşlara polisler biber gazı sıkarak karşılık verdi. İşe giden vatandaşlar ve okula giden öğrenciler atılan biber gazından etkilendi. Gözyaşları içinde kalan vatandaşlardan bazılarının koşarak uzaklaştığı görüldü.

Gazdan etkilenen sadece vatandaşlar değildi. Dolmabahçe Caddesi’nde görev yapan trafik polisleri de gazdan etkilenmemek için maske taktılar. Trafikte ilerleyen araçlardaki yolcular da dışarıda yaşananları camdan hayret dolu bakışlarla izledi. Öte yandan belediye ekiplerinin yol ortasındaki demir yığınlarını kaldırma çalışması devam ediyor.


 

...
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2013 Pazartesi 09:25:45
Güncelleme :3 Haziran 2013 Pazartesi 18:03:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasar ertas IP: 5.61.150.xxx Tarih : 3.06.2013 10:50:02

eski Polis davranislarina simdiki polisin davranislari iyi yönde bes ceker tabi buna Zaman ve teknik eklenir gaz olayida bu teknikte bas rolü oynuyor demek gerek hem Polis hem eylemciler gaza geliyor birileri gaz basiyor birileride hal ve hareketlerce gaz basiyor gaza hep beraber gaza  geliyoruz bu durumda bir agac icin birbirimize giriyoruz agac bile bu halinle dili olsa yav benim icin bu duruma girmeyiniz der  kendinizi helak etmeyiz der bu halinizi görmektense  kendi kendine intihari düsünür yesilligi agaci tabiati herkez sever ama bu sadece severim demekle olmaz  seviyorum diyede birimiz hastahanelik birimiz mapushanelik  birimiz tahtali köy  mal mülke zarar olmamali buna ragmen bu gibi olaylarda simdiki zamanda ml mülke zara gelmekte buna zararin neresinden dönersek kardir diyoruz cana bari birseyler olmuyor diyoruz bu halimizede sükür diyoruz insallah medenice bilincli eylemlere dogru yol alacagiz hem organize edenler hem Polis teskilati hem insanimiz buna erisecek  poliste olan kardesimiz akrabamiz oglumuz vs. eylemde olan yine aynisi kisilerimiz onlar vazifesini ötekiler eylemlerini el ele yapacaklar gaza kullanilmalara gelmeden yapacaklardir bizde eylem böyle olur Polis teskilati böyle olur diyecek utanc duyacagina gurur duyacagiz hey memleketim gaza gelmiyelim gaza gaza geliyoruz  gibime geliyor insallah yaniliyorum ama görünen köy kilavuz istemez (su andada Polis teskilatini kullandigi bu gaz sistemi coplamadanda hakiki kursulmadanda iyi dir  ama buida olmassa daha da iyidir ama karsilikli biloincliklikicinde hiddet sidde olmasin soguk kanliklik lütfen ama maalesef kanimz kayniyor bu kaynama basima is aciyor bunuda kaynatmak icin elimizden geleni yapiyoruz yapanlarda kenardan bu halimize kis kis gülüyor