18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Güne erken başladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sabah ve bayram namazını, üç yıl süren restorasyon çalışmaları tamamlanarak bugün ibadete açılan, Süleymaniye Camisi'nde kıldı.

Başbakan Erdoğan, bayram namazı için Üsküdar'daki konutundan Süleymaniye Camisi'ne geldi.

Sabah ve bayram namazını burada kılan Erdoğan'a, Devlet Bakan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Hüseyin
Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Selamet, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir eşlik etti.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bayram vaazını verdi ve namazı da kıldırdı.

Bu arada, bayram namazı nedeniyle Süleymaniye Camisi'nde yoğunluk yaşandı. Yoğunluktan dolayı camiye giremeyen çok sayıda kişi, namazını caminin
avlusunda ve dışında kıldı.

Öte yandan, Süleymaniye Camisi'nin içinde ve dışında çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. Caminin şerefelerine ve karşısındaki yapıların üzerine keskin
nişancılar konuşlandırıldı.

Baykal, Ümitköy'de

CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, bayram namazını Ümitköy Nazmi Beğen Camisi'nde kıldı. Torunu Alican, CHP Antalya Milletvekili Osman Kaplan ve Çankaya Belediye Meclis Üyesi Atanur Göncü ile camiye gelen Baykal, namazın ardından vatandaşlarla bayramlaştı.

Baykal, Kurban Bayramı'nda havanın da güzel olduğunu ifade ederek, "İnşallah her şey bundan sonra çok daha iyi olur" diye konuştu.

Daha sonra Ümitköy'deki bir simit fırınına giden Baykal, vatandaşlarla birlikte kuyruğa girerek sıra bekledi ve 20 simit aldı.

..
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2010 Salı 11:08:41
Güncelleme :16 Kasım 2010 Salı 13:08:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?