18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Güney Asya´da 41 Türk kayıp

Ankara - Güney Asya’da meydana gelen deprem ve tsunami felaketinin ardından haber alınamayan Türklerin sayısının 41 olduğu belirtildi.

Dışişleri kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Tayland’da 18, Malezya’da 6, Hindistan’da 6, Myanmar’da 3, Sri Lanka’da 3, Maldivler’de 2, Singapur’da 2, Endonezya’da 1 Türk vatandaşından haber alınamıyor.

Kaynaklar, bu sayıların sık sık değiştiğine dikkat çekiyorlar.

Daha önce Güney Asya’da meydana gelen deprem ve tsunaminin ardından bölgedeki toplam 30 Türk vatandaşından haber alınamadığı bildirilmişti.

Dışişleri kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Tayland’da 21, Sri Lanka’da 3, Myanmar’da 2, Malezya’da 1, Maldivler’de 1, Endonezya’da 1 ve Hindistan’da 1 Türk vatandaşından haber alınamıyor.

Bu arada, alınan bilgiye göre, Tayland hükümeti, pasaportlarını kaybetmiş Türk vatandaşlarının, yanlarında pasaport ya da herhangi bir seyahat belgesi olmadan ülkeyi terk etmelerine izin veriyor.

Kaynaklar, Türkiye’nin Bangkok Büyükelçiliği’nden bir görevlinin, THY’nin Bangkok temsilciliğiyle işbirliği halinde, Tayland’da bulunan Türk vatandaşlarının, yanlarında herhangi bir seyahat belgesi ya da pasaport olmadan bu ülkeden ayrılabilmeleri için gerekli düzenlemeleri yaptığını belirttiler.

AA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2004 Salı 12:52:57
Güncelleme :28 Aralık 2004 Salı 17:08:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?