19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Gurbetçiler için 'Tatil Danışma Servisi'

Avrupa ülkelerinde yaşayan ve tatillerini Türkiye'de geçiren Türk vatandaşları için Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen 'Tatil Danışma Servisi' 3 Mayıs'ta hizmete giriyor.


Söz konusu servis ile Türkiye'ye tatile gelen Türk vatandaşlarının yaşayabileceği her türlü soruna çözüm bulunması amaçlanıyor.

Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre, Batı Avrupa ülkelerinde yaşayan 3.5 milyona yakın Türk'ün bir milyonu izinlerini geçirmek ve tatil yapmak amacıyla Türkiye'yi tercih ediyor. Önceki yıllarda akraba ve dost ziyareti amacıyla gerçekleştirilen söz konusu seyahatler son yıllarda turistik ve ticari amaçla da yapılıyor. Bu seyahatler Türkiye'nin turizmine katkısı olduğu gibi, yurdışında yaşayan vatandaşların Türkiye'deki bağlarını muhafaza etmelerine de olanak sağlıyor.

Dışişleri Bakanlığı, Türkler'in gerek geliş ve dönüş yolculuklarını kolaylaştırmak, gerek izin veya tatillerini huzur içinde geçirmelerine katkıda bulunmak amacıyla 1998 yılından bu yana gerçekleştirdiği 'Tatil Aydınlatma Projesi'ni bu yıl da uygulayacak. Proje, tatil öncesi hazırlıklarda dikkat edilmesi gereken hususları, seyahat esnasında gerekli olabilecek bilgileri, yolda, Türkiye'de ve dönüşte karşılaşılabilecek muhtemel sorunlara çözüm önerilerini kapsıyor.


Bu amaçla bakanlık bünyesinde Ankara'da ve Almanya'nın Köln şehrinde bulunan Türk Kültür Merkezi'nde oluşturulan 'Tatil Danışma Servisleri' 3 Mayıs-1 Ağustos 2004 tarihleri arasında hafta sonları da dahil saat 09.00-18.00 arasında hizmet sunacak.

Ankara'daki Danışma Servisi'nin telefon numarası 90-312-292 20 35 (4 hat), Köln'deki Danışma Servisi'nin telefon numarası ise 00-49-2233-37 87 41 ve 39 65 49 olarak belirlendi. Ayrıca 'Tatil Aydınlatma Projesi' çerçevesinde geçen yıl hazırlanan 'El Rehberi' ise güncelleştirilerek Dışişleri Bakanlığı'nın internetteki web sayfasına <http://www.mfa.gov.tr/turkce/konsolos/yol.htm> olarak eklendi.

HAKAN AKKAYA - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2004 Cuma 17:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?