20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Gürcü aktörden anlamlı iade!

Ünlü Gürcü sinema sanatçısı Vahtang Kikabidze, Rusya'da kendisine verilen Rus Halklar Dostluğu ödülünü, Güney Osetya savaşından dolayı iade etti. Sinema sanatçısı ve şarkıcısı olan Kikabidze, ödülünü Temmuz ayında Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'den almıştı.

Gürcistan Parlamentosu Eğitim, Kültür ve Spor Komisyonu Başkanı Georgi Gabaşvili, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ünlü sanatçının Rusya'nın Gürcistan'a saldırmasını protesto ederek Rus ödülünü geri verdiğini kaydetti.

Gürcü Parlamentosu önünde gösteri düzenleyen 150 binlik kalabalığa seslenen milletvekili Gabaşvili, ünlü sanatçı Kikabidze'nin sonbahar ayında Rusya'da yapılacak konserlerini de iptal ettiğini ekledi.

Gürcistan'ın Batum kentinde bulunan ünlü sanatçı Kikabidze, Rus ajansı Itar-Tass'a yaptığı açıklamada, Rus Halklar Dostluğu madalyonunun reddettiğini doğruladı. Kikabidze, "Rus halkına büyük saygı ve sempatim var; ama Rusya Federasyonu'nun son günlerde Gürcistan'a yaptığı faaliyetlerden sonra benim bu ödülü almam doğru olmaz." diye konuştu.

Sadece Rusya değil, eski Sovyet coğrafyasında bulunan insanların sevgisini kazanmış ve kalplerini fethetmiş ünlü bir sanatçı olan Vahtahg Kikabidze'ye söz konusu ödülü, Başkan Medvedev geçtiğimiz Temmuz ayında 70. yıldönümü nedeniyle vermişti.

Sabah
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 12:18:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?