20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Gürsoy AKP'den özür bekliyor

Gürsoy, olayın 1 Mayıs tepkisiyle ilgili olduğunu belirtti.

Türk Tabipler Birliği Başkanı Gençay Gürsoy, önceki gün saat 05.00’te göz altına alınmasını bir demokrasi ve insan hakları ayıbı olarak niteledi. Gürsoy, hükümetten ve ilgililerden özür beklediğini söyledi.

Gürsoy, önceki gün kaldığı otelde sabah 05.00’te gözaltına alınması için “Türk demokrasisi ve hukuk adına üzüntü verici bir örnek yaşanmış oldu” dedi.
Olayı bir demokrasi ve insan hakları ayıbı olarak değerlendiren Gürsoy, “Bu tabi ilk değil. Bundan öncesinde daha vahimleri de yaşandı” diye konuştu.

Olayın TTB’nin 1 Mayıs’ta yaşananlara ilişkin tepkisinin ardından gerçekleşmesinin ise düşündürücü olduğunu kaydeden Gürsoy şunları söyledi:

“Türk Tabipleri Birliği olarak 1 Mayıs’ta yaşananlara ilişkin, hastaneye gaz bombası atılmasına ilişkin özellikle İstanbul Valisi ve İstanbul Emniyet Müdürü’ne yönelik tepkimizle bu olayın zamansal çakışması çok tesadüfi değil. Bu olay bütünüyle bir demokrasi ve insan hakları ayıbıdır.Umut ediyoruz ki hükümet, kendi çerçevesinde, kendi talepleri doğrultusunda nasıl ki türbanı özgürlük ve demokrasi çerçevesinde değerlendiriyorsa bu olayın da aynı şekilde üstüne gitmelidir. Her ay Başbakanla, bakanlarla görüşen bir meslek birliğinin başkanı olarak hükümetten ve ilgililerden bir özür bekliyorum.”

“4 YILDIR ARANMAM SÖZ KONUSU OLABİLİR Mİ? TTB BAŞKANIYIM”

İstanbul’da “Basın Kanununa muhalefet” suçundan yargılanan ve ifade vermediği için hakkında 4 yıldır yakalama kararı bulunan ve bunun üzerine önceki gün Ankara’da kaldığı otelde gözaltına alınarak bir süre sonra serbest bırakılan Gençay Gürsoy “4 yıldır benim aranmam söz konusu olabilir mi? TTB Başkanıyım ve bulunamıyorum. Ne tesadüftür ki 2 Mayıs’ta tepkimizi dile getirmemizin ardından, 3 Mayıs’ta bulunuyorum” dedi.

AA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2008 Pazar 15:15:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?