19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Gürtuna: Aday değilim

28 Mart yerel seçimleriyle ilgili tartışmalar sürerken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.
Almanya Başbakanı Gerhard Schröder'i karşılamak üzere Atatürk Havalimanı'na gelen Gürtuna, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı. Seçimin yaklaşmasıyla birlikte farklı partilerle görüşmeleri olduğunu belirten Gürtuna, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmayacağım. 5 yıl boyunca çalıştık, yaptıklarımız ortada. Mega bir şehir ortaya çıkardık. İstanbul'un yaşanan bir şehir olması için, eksikliklerin tamamlanması için çok çalıştık. İstanbul'a hizmet, bizim için ibadet niteliğindedir. Bu gururu yaşadık. Şimdi yeni bir dönem başladı, hayırlı olsun diyor, yeni seçilecek arkadaşımıza başarılar diliyorum. İstanbul'a hizmetin güzelliği ve önemi benim için aynı şekilde geçerlidir" dedi.
Gürtuna, basın mensuplarının ısrarlı sorularına karşılık, ne herhangi bir partiden ne de bağımsız olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olacağını ifade etti.
ALPAY YALÇINKAYA - İSTANBUL (İHA)
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2004 Pazartesi 17:26:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?