22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Gürüz; İmam Hatipler Kapatılsın.

5 Ekim'de görevi sona erecek olan Gürüz, giderayak önerisini sundu: "İmam Hatipler derhal kapatılsın.:"

5 Ekim'de görevi sona erecek olan Prof. Gürüz, Hürriyet Gazetesi yazar ve yöneticilerine görüşlerini aktardı. İşte Gürüz'den inciler:
     
     ULTRA LİBERAL KANUN GETİRECEKLER
     
     Ultra liberal bir kanun getirecekler. Herkes herkesi seçiyor. Bir defa dünyada böyle bir şey yok. Belli zihniyette olanların, konuşma kolaylığı olsun diye ‘kökten dinci’ diyelim, ‘insan aklının üstünlüğüne inanmayanlar’ diyelim, bu insanların üniversitelerde varlığı bir gerçek. Bu insanlar mevcut yapı içinde böyle devam ettiği sürece Türk yüksek öğretiminin geleceğini etkileyecek konumda olmaları mümkün değil. Bir ara yakalamak üzereydiler onu. 1995'ten itibaren temizledik. Onun da büyük ölçüde payı bana aittir. Bütün hatasıyla sevabıyla, varsa şerefiyle bana aittir.
     
     KÖKTENDİNCİ GÖREVDE KALAMAZ
     
     Olay şudur: Ele geçirebildikleri kadar rektörlük, olmadı dekanlık, olmadı müdürlük, olmadı bölüm başkanlığı, olmadı ana bilim dalı başkanlığı. Bu birincisidir. Gözümüzden kaçabilir ama anladığımız anda, çok açık ve net söylüyorum, kökten dinci ve etnik bölücü Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk milletinin varlığına kasteden kişileri tespit ettiğimiz anda idari görevde kalması mümkün değildir. Dikkat edilirse bir hava yaratılmak isteniyor. Özgürlük, giyim, kuşam diye. Şunu anlatamadık şu türban meselesinde. Sen inanmayabilirsin ama ortada Anayasa Mahkemesi'nin, bu ülkenin en yüksek yargı organının verdiği bir karar var, pozitif hukuka dayalı olarak. Sen bunu beğenmeyebilirsin, karşı olabilirsin, değiştirmek için örgütlenebilirsin. Bu en tabii hakkındır. Ama bunu uygulamaya mecbursun. Ben öyle düşünmüyorum, dolayısıyla serbest bırakıyorum dediğiniz anda kişilere şer'i hukukla pozitif hukuk arasında tercih yaptırıyorsunuz. Bu cumhuriyetin sonudur.
     
     İMAM HATİPLERİN DİPLOMASINA ŞERH
     
     İmam hatip liseleri derhal kapatılmalıdır. Biz 2 yıllık ön lisans programı açtık açıköğretimde. Kısa sürede de yüksek lisansı da isteyenler oldu. Birçok ülkede doktoralıdır din adamları. İmam hatipler derhal kapatılmalıdır. İmam hatip mezunlarının idari personel dışına girmelerinin yasaklanması gerekirdi. Bu yapılmamış. Bunların diplomalarına sadece Diyanet'te geçer diye şerh koyduk.
     
     ÖZKÖK PAŞA’YA BİLGİ SUNMAM GEREKİYORDU
     
     Hilmi Özkök Paşa'dan randevuyu ben istedim. Kendisine bazı konularda bilgi sunmam gerekiyordu. Randevu amacım bu kanunla ilgili değildi. Ancak dolaylı olarak bunlar konuşuldu. Biz kimseyi şikayet etmedik. Gündemsiz bir sohbet toplantısıydı. Herşey konuşuldu. Müzik de konuşuldu.
     
     ARTIK EVDE OTURACAĞIM
     
     5 Aralık'ta aday olmayacağım. Cumhurbaşkanı tek başına belirler. Benim bir talebim, beklentim, umudum bu konuda yoktur. Benden bir hareket yok. Bundan sonra evde oturacağım. Şu anda hedefte bir politika düşünmüyorum. Bu ayın başında emekliliğimi istedim.

Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2003 Cumartesi 12:40:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?