31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Haberal'dan 'reddi hakim' talebi

CHP'den milletvekili seçilen Ergenekon davasının tutuklu sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın avukatları, müvekkillerinin tutukluluğuna yapılan itirazı değerlendirecek olan İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakimleri hakkında reddi hakim talebinde bulundu.

Avukatlar 14.Ağır Ceza Mahkemesi başkanı Rüstem Eryılmaz ve üye hakimleri Resul Çakır ile Yakup Hakan Günay'ında aralarında bulunduğu adliyedeki 7 hakim hakkında reddi hakim talebinde bulundu. Talebi değerlendirecek olan hakimlerin görevden çekilmemesi halinde, ''reddi hakim'' taleplerinin bir üst mahkemeye gönderilmesi istenen dilekçede, üst mahkeme olarak talepleri değerlendirecek olan İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi heyetini oluşturacak hakimlerin de tazminat davası açmadıkları hakimlerden seçilmesi istendi.

Haberal'ın avukatları mahkemeye sundukları dilekçede Haberal tarafından Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'ne açılan davada 14.Ağır Ceza Mahkemesi'nin 3 hakiminin de aralarında bulunduğu 7 hakimin 1500 liralık manevi tazminat cezasına çarptırıldıkları ifade edildi.

Tahliye talebinin reddine ilişkin itirazlarının bağımsız bir heyet tarafından değerlendirilmesini isteyen CHP Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın avukatları, itirazı değerlendirecek olan İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe vererek daha önce Haberal'ın açtığı dava ile bin 500'er lire tazminat cezasına çarptırılan Mahkeme Başkanı Rüstem Eryılmaz ile üye hakimleri Resul Çakır ve Yakup Hakan Günday'ın tarafsızlıklarına duyulan ciddi şüphe nedeniyle çekilmesini istedi.

Avukatlar ayrıca adli tatilin de yaklaştığını hatırlatarak mahkeme heyetinde olabilecek muhtemel eksiklik nedeniyle yeni bir heyet oluşturulması durumunda ise yine Haberal'ın açtığı davalar ile bin 500'er lira tazminat cezasına çarptırılan Poyrazköy davasının görüldüğü İstanbul 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Vedat Yılmazabdurahmanoğlu, İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin ikinci heyetinin başkanı Kemal Can, İstanbul 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nurettin Ak ile, Balyoz davasının görüldüğü İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Ali Efendi Peksak'ın oluşturulacak olan yeni heyette yer almamasını istedi.

Haberal, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi hakimleri Rüstem Eryılmaz, Resul Çakır, Kemal Can, Yakup Hakan Günay, Mehmet Faik Saban, Nurettin Ak, İdris Asan, Vedat Yılmaz Abdurrahmanoğlu ve Ali Efendi Peksak hakkında tazminat davası açmış, Yargıtay 4. Ceza Dairesi Haberal'ı haklı bularak adı geçen hakimlerin 1500'er liralık tazminat ödemesini kararlaştırmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2011 Salı 13:50:03
Güncelleme :28 Haziran 2011 Salı 15:32:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?