17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Habur'da 100 trilyon liralık vurgun

Irak'tan Türkiye'ye akaryakıt taşıyan kamyonların sahte kantar fişi düzenleyerek, 100 trilyon liralık bir vurgun yaptıkları tespit edildi. Olaya karıştığı belirlenen bin 500 kamyondan 655'ine el konulurken, 30 tanker sürücüsü tutuklandı.
Habur Mülki İdare Amirliğinden alınan bilgilere göre, Irak'taki ABD ve müttefik güçlerine mazot, benzin, JP-8 yakıtı götüren ve Irak'tan fuel oil getiren araçlarda yapılan incelemelerde bin 500 aracın sahte kantar fişi kullandığı tespit edildi. Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın devam ettiği öğrenilirken, şimdiye kadar 655 tanker sürücüsü hakkında soruşturma başlatıldığı ve 125 şoförün gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınan tanker sürücülerinden 30'u tutuklanırken, Habur'dan Türkiye'ye giriş yapan toplam 300'e yakın araça ise Habur Gümrük sahasında el konuldu.
Gümrükte araçlarına el konulan şoförler, meydana gelen sahtekarlığın kendileri ile bir alakası olmadığını belirterek "Mazot çalma ve sahte kantar fişi düzenleyenler biz değil gümrük çalışanlarıdır. Devlet banka soyanları ve hortomluyanları serbest bırakıyor bizim gibi gariban şöförleri ise göz altına alıyorlar. Bunun çözmenin tek bir yolu vardır gümrük çalışanlarının ve firma sahiplerinin üstüne gidilmesidir" dediler.
100 trilyon liralık vurgunla ilgili olarak Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmanın gümrük kapısındaki görevlileri de kapsayabileceği belirtildi.
M. NEZİR GÜNEŞ - ŞIRNAK (İHA)
Yayın Tarihi : 17 Mart 2004 Çarşamba 14:25:40
Güncelleme :17 Mart 2004 Çarşamba 19:16:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?