19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Habur'da kamyoncuların çileli bekleyişi

Irak'tan Türkiye'ye sahte kantar fişiyle yapılan 100 trilyonluk "fuil-oil" kaçakçılığı soruşturması kapsamında 45 günden bu yana Habur Sınır Kapısı'nda bekletilen tanker sürücüleri, isyan etme noktasına geldi. Geçen ay tespit edilen 100 trilyonluk vurgunda el konulan 350'ye yakın tanker, Habur Sınır Kapısı'nda 45 günden beri bekletiliyor


Olayla ilgili yapılan incelemelerde, bin 500 aracın sahte kantar fişi kullandığı tespit edildi. Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, şimdiye kadar 655 tanker sürücüsü hakkında soruşturma başlatıldığı ve 125 şoför ile 20'ye yakın taşıyıcı firma yetkilisinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınan taşıyıcı firma yetkililerinden 4'ü tutuklanırken, Habur'dan Türkiye'ye giriş yapan toplam 350'ye yakın araca ise Habur Gümrük Sahası'nda el konuldu.


Suçsuz olduklarını belirten sürücüler, araçlarına devlet tarafından el konulmasından dolayı, getirdikleri yükü boşaltamadıkları için firma yetkililerinin kendileri hakkında dava açtıklarını da ifade ettiler. 45 günden beri Habur Gümrük Kapısı'nda araçlarıyla birlikte bekleyen ve bütün ihtiyaçlarını burada karşılayan sürücüler, yetkililerden kendilerine yardım eli uzatılmasını istedi.


Gümrükte araçlarına el konulan şoför ve araç sahiplerinden Servet Sevişoğlu, A.Kerim Kayasız, Mahmut Yıldırım, Mahmut Sungur, Tahir Karaaslan ve Ahmet Kayasız, yapılan sahtekarlığın kendileriyle bir alakası olmadığını söyleyerek, "Mazot çalma ve sahte kantar fişi düzenleyenler biz değil, yüklerini taşıdığımız taşeronlar, firmalar, gümrük çalışanlarıdır. Bütün bu olanlar yetmiyormuş gibi, şimdi de Habur Gümrüğü'nün el koyduğu araçlarımızla ilgili firma sahipleri de yüklerini boşaltmadığımız için dava açmışlar. El konulan araç sahiplerinin büyük bir kısmı bu sahtekarlıktan bihaberdirler. Suçsuz olduğumuz bu konuda böylesi yüz kızartıcı bir olayla suçlanmamız yetmiyormuş gibi, son darbeyi de firma sahiplerinin bizlere dava açması vurdu" diye konuştu.

M. NEZİR GÜNEŞ - ŞIRNAK (İHA)
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2004 Pazar 16:30:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?