19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Hacer Bayram görevden alındı

Tutuklanarak cezaevine konulan Eski Milletvekili Mustafa Bayram’ın oğlu olan Edremit Belediye Başkanı Hecer Bayram, belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırıldı.

Van Valiliği’nden yapılan açıklamada, Valilik tarafından "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve silahlı isyan çıkarmak" gerekçesiyle Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nce tutuklanan Edremit İlçesi Belediye Başkanı Hecer Bayram’ın görevinden uzaklaştırılması için İçişleri Bakanlığı’na teklif sunulduğu bildirildi.

Hecer Bayram’ın, İçişleri Bakanlığı’nın onayıyla belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırıldığı belirtilen açıklamada, Belediye Meclisi’nin, başkan vekilini seçmek üzere 16 Ağustos Pazartesi günü toplanması için Valilik tarafından gerekli tebligatın yapıldığı kaydedildi.

İDDİANAME HAZIR

Bu arada Van’da eski milletvekili Mustafa Bayram’ın oğlu Hamit Bayram’ın kaçırılması olayı kapsamında Malatya’daki uyuşturucu operasyonu ile ilgili olarak Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianame DGM yerine kurulan 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu. Savcılık, Hamit Bayram ve 3 kişi hakkında "Teşekkül oluşturmak suretiyle uyuşturucu madde ticareti yapmak" iddiasıyla 12 yıl ile 30 yıl arasında hapis cezası istedi.


Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 7 Temmuz 2004 günü Malatya’da gerçekleştirilen operasyonda, Van’dan Malatya’ya eroin getireceği duyumu alınan 65 AF 164 plakalı araç ve içerisindeki Hamit Bayram (35) ile şoförü Hüsnü Özbuz (39) ve 34 AT 7687 plakalı aracın içerisindeki Bülent Aydın, Hüseyin Eşme ve Ali Kemal Demirkıran adlı şahısların gözaltına alındığı belirtildi.


Alınan bilgiye göre, yapılan üst aramasında Hamit Bayram’ın üzerinde 2 parça halinde sarılı vaziyette ve Adli Tıp Kurumu raporuna göre safi ağırlığı 4 gram 180 miligram olan ham afyon sakızı ile, 3 gram 180 miligram olan eroin maddesi çıktığı belirtildi. Hamit Bayram’ın içinde bulunduğu 65 AF 164 plakalı aracın arka koltuğu üzerindeki su şişesinde şaşal olarak tabir edilen ve Adli Tıp Kurumu raporuna göre 125 milimetre morfin ve kokain maddesi ele geçirildiği kaydedildi.

HAMİT BAYRAM’IN 12 YIL İLE 30 YIL ARASINDA HAPSİ İSTENİYOR


Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanarak Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianamede, halen firarda olan ve hakkında gıyabi tutukluk kararı bulunan Van eski milletvekili Mustafa Bayram’ın oğlu Hamit Bayram, Hamit Bayram’ın şoförü olduğu belirtilen Hüsnü Özbuz ile bu şahısların eroin ve afyon sakızını satmak istedikleri iddia edilen ve halen Malatya E Tipi Cezaevi’nde tutuklu olan Ali Karakuş (39) ile, gıyabi tutuklu Şevket Yetiş (34) hakkında "teşekkül oluşturmak suretiyle uyuşturucu madde ticareti yapmak" iddiasıyla 12 yıl ile 30 yıl arasında hapis cezası isteniyor. Savcılık tarafından Hamit Bayram ile Malatya’ya gelirken gözaltına alınan Bülent Aydın, Hüseyin Eşme ve Ali Kemal Demirkıran hakkında ise ek takipsizlik kararı verildiği öğrenildi.


Savcılığının iddianamesinde, eski milletvekili Mustafa Bayram’ın oğlu Hamit Bayram ve Hüsnü Özbuz’un Van ilinden eroin temin edip, Malatya’da diğer zanlılardan Ali Karakuş ve Şevket Yetiş’e teslim ile birlikte eroini pazarlama ve kazancını paylaşma yönünde eylem ve fikir birliği içinde hareket ederek teşekkül oluşturmak suretiyle uyuşturucu madde ticareti yapmak suçunu işledikleri ileri sürülüyor.


Davanın önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.

VAN - MALATYA (İHA)
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2004 Perşembe 20:49:18
Güncelleme :12 Ağustos 2004 Perşembe 21:21:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?