17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Hacı adayları dolandırıldı

Diyarbakır'ın Melik Ahmet semtinde bulunan Edem Turizm Acentesi adındaki şirket, bin 50 hacı adayını dolandırarak kayıplara karıştı. Hac görevin yerine getirmek için Suudi Arabistan'a gitmek isteyen hacı adaylarından 500 ile bin 500 dolar alan acente yetkilisi Şeref Dalkıran ve Ferit Emel, paralarla birlikte ortadan yok oldu.
Dolandırıldıklarını anlayan hacı adayları, turizm acentesi önüne gelerek durumu protesto etti. Turizm şirketinin içine giren hacı adaylarından bir çoğu ağlarken, bazıları kendilerini dolandıran turizm acentesini şikayet etmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne gittiler.
Bu arada, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde, hacca gidemeyeceğini öğrenen bir vatandaş kalp krizi geçirerek hayatını yitirdi. Hacı adayları, hayal kırıklığına uğradıklarını ve çok üzüldüklerini belirterek, "Müracaat işlemlerini tamamladıktan sonda bize ocak ayının 12'sinde gönderileceğimiz söylendi. Ancak bu tarihin üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen bizi oyalamaya devam ettiler. Burada yaklaşık bin 50 vatandaş dolandırıldı. Bizlerden 500 ile bin 500 dolar arasında para alındı. Bu dolandırıcıların bulunmasını ve kendilerinden hesap sorulmasını istiyoruz" dediler.
REZİ BURULDAY - DİYARBAKIR (İHA)
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2004 Cumartesi 13:54:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?