19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Hacıbektaş'ta neler oluyor?

-Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hacı Bektaş-ı Veli anma etkinlikleri kapsamındaki resmi törenlere son birkaç yıldır olduğu gibi bu yıl da Alevi kurum ve kuruluşları katılmama kararı aldı. Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu’nun kendilerini dışladığını savunan Alevi örgütleri, bu yıl da resmi kutlamaların dışında Hacıbektaş’ta alternatif etkinlikler düzenleyecekler.

-Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Balkız, “Belediye Başkanı Türk-İslam sentezini savunuyor ve Aleviliği de öyle görüyor. Alevi örgütlerinin anma etkinliklerine katılımını ve konuşma yapmalarını engelledi. Umarız, Belediye Başkanının son yılı olur. Aleviler’e çektirdiği yeter. Bir dahaki sene böyle sıkıntılar yaşamak zorunda kalmayız.”

-Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Gümüş, “Belediye Başkanının bize karşı tutumunu Alevi kültür ve inancı ile bağdaştıramıyoruz. Alevi felsefesi, kültür ve inancı için hiç tartışmasız Serçeşme olan Hacı Bektaş, aşk ile niyaz etmek istediğimiz ve yolumuzda bir uğrak noktası değil, yolumuzun başı, sonu hasılı yörüngesidir.”

-Hacıbektaş Belediye Başkanı Selmanpakoğlu, “Biz burada Alevi siyaseti yapmıyoruz, Hacıbektaş’ı anıyoruz. Hacıbektaş’taki kültürün, Hacıbektaş’taki aydınlama mesajları nasıl verilmişse bunları anlatmaya çalışıyoruz. Alternatif program yapsınlar. Buraya yüz bin kişi geliyor. Bunlar ancak 60-70 kişi.”

anka
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2008 Pazar 12:52:36
Güncelleme :10 Ağustos 2008 Pazar 12:58:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ÖZGÜR KURUCA IP: 88.238.108.xxx Tarih : 10.08.2008 18:45:47

Katılmasınlar! Biz Hanefiler katılırız..