25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Soğuk hava yurdu terk etti. Yerine güneşli havaya bıraktı. Hafta sonu tam bir piknik havası...Yapılan son değerlendirmelere doğu bölgelerde aralıklarla yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Yağışlar, Güneydoğu Anadolu ve kıyı kesimlerde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.
HAVA SICAKLIĞI :Trakya'da 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde 3 ila 5 derece azalacak.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), zamanla Marmara'da güney güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Batı Akdeniz, İç ve Doğu bölgelerde kuvvetli olarak esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Batı Akdeniz, İç ve Doğu bölgelerde kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (doğalgaz ve soba kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçmaları vb.) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda sıcaklıkların sıfır derecenin altında seyretmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta tarımsal faaliyette bulunan vatandaşlarımız olmak üzere ilgililerin tedbirli olması gerekmektedir.

SOĞUK HAVA YURDU TERK EDİYOR

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava yarından itibaren tüm yurdu terk ediyor. Soğuk havanın terk etmesiyle birlikte hava sıcaklıkları 4-5 derece artacak.

.
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 15:09:04
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 15:13:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?