18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Hafta sonu planı yapanlar dikkat

Hafta sonunda ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek hava sıcaklıklarının, hafta başından itibaren artması bekleniyor.

AA muhabirinin Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre, yarın kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı çok bulutlu, Kocaeli ve Sakarya'nın kıyı kesimleri, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney, iç ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri ve Sivas çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemizin büyük bir bölümünde mevsim normalleri civarında, İç Anadolu bölgesinde mevsim normallerinin 2 ile 4 derece altında, Doğu Anadolu'da mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde seyredecek.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DENUYARILAR

SİS UYARISI: İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'da yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Çanakkale, Yalova, Bursa, Bilecik ile Balıkesir'in kuzeyi) çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu, iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde yoğun olmak üzere yer yer sis hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölgenin doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Trabzon ve Rize çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve batısının aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor 

AA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2012 Cuma 13:05:31
Güncelleme :24 Kasım 2012 Cumartesi 13:46:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?