18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Haftalığı 20 bin lira!

Antalya'nın tarihi semti Kaleiçi'nde 400 yıllık bir konak bünyesinde hizmet veren ve 2007 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da konakladığı Hotel Alp Paşa, VIP müşterilere yönelik başlattığı 1 haftalık tatil içeren villa paketini 10 bin Euro'dan satıyor.

Tarihi semtte 16 yıldan bu yana hizmet veren otel kompleksi bünyesindeki 100 yıllık 10 villa, ABD ve Rusya pazarından yoğun talep görüyor. 1 haftalık pakette tarihi semte fayton gezintisiyle başlayan tatil, antik şehirler Olimpos ve Phalelis turlarıyla son buluyor. 24 saat boyunca özel bir uşak tarafından hizmet verilen turistlere, talep ettikleri takdirde çocuk bakıcısı da tahsis ediliyor. 10 bin Euro ödeyerek 1 hafta boyunca her türlü lüksün düşünüldüğü pakete sahip olan turistlere, lüks bir otomobil de veriliyor.

Tesisin Satış ve Pazarlama Müdürü Ali Akçakaya, kış sezonunu yüzde 75 dolulukla kapattıklarını, yaz sezonunda butik hotel, Regency Suits ve villa olmak üzere üç farklı konseptte müşterilerine hizmet vermeye hazırlandıklarını söyledi.

Kendilerini tercih eden müşterilerin şehir merkezinde sakin bir tatil geçirebilmek adına konakladıklarını anlatan Akçakaya, 2010 turizm sezonu için yüzde 80'lere varan rezervasyona ulaştıklarını kaydetti. Butik otel kısmında Avrupalı turistler başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden hizmet verdiklerini belirten Akçakaya, Regency Suitlere, Rus ve Almanlar'ın yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Özelikle temmuz ve ağustos aylarında yaşanan talep fazlasından dolayı butik otelde haftalık fiyatların seçilen paketin içeriğine göre 2 bin 500 Euro'ya kadar yükseleceğini kaydeden Akçakaya, Regency Suit'lerde ise aynı dönemde fiyatların 5 bin Euro'yu göreceğini söyledi.

Tarihi mahallede 2 yıl önce başlatılan altyapı çalışmalarının bitmesi ardından turistlerin Kaleiçi'ne yeniden ilgi göstermeye başladığını anlatan Akçakaya, ülke genelinde uygulanan ‘her şey dahil' sistemin kendilerini olumlu etkilediğini söyledi. Son dönemde herşey dahil hizmet veren tesislerden de kendilerine doğru bir kayma yaşandığını söyleyen Akçakaya, orta yaş ve üstü turistlerin tesislerini tercih ettiğini kaydetti.

Hamit Seçil - DHA - Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Mart 2010 Pazar 20:46:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?