29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Hain saldırıda şok gelişme

Van'da geçtiğimiz günlerde 3 askerin şehit edildiği saldırıyı, köyün muhtarının kardeşinin planladığı iddia edildi. Başkale'ye bağlı Güroluk Köyü muhtarı A.A'nın kardeşi N.A. hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Van’ın Başkale ilçesinde 4 gün önce düzenlenen terörist saldırıda kullanılan otomobili kiraladığı belirlenen 1 kişi hakkında,yakalama çıkarıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Van-Başkale karayolunda, 1 Ağustos’ta, terör örgütü PKK üyelerinin bulunduğu otomobilden askeri araca el bombası atılması ve uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu astsubay başçavuş Coşkun Tanrıöver, uzman çavuşlar Serkan Angay ile Ramazan Sağ’ın şehit olmasıyla ilgili Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

Yürütülen çalışmalarda saldırıda kullanılan otomobilin, ilçeye bağlı Güroluk köyünde yaşayan N.A. tarafından oto kiralama şirketinden kiralandığı belirlendi. Bununla ilgili N.A. hakkında, Cumhuriyet Savcılığınca yakalama kararı çıkarıldı.

Soruşturmada, saldırının 4 terörist tarafından gerçekleştirildiği, olayın ardından teröristlerin ikişerli grup halinde farklı yönlere kaçtığı da ortaya çıktı.

Öte yandan saldırının ardından 2 Ağustos’ta gözaltına alınan 6 kişinin de işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı bildirildi.

Terör örgütü PKK üyeleri tarafından 1 Ağustos’ta düzenlenen 3 askerin şehit olduğu saldırıda, 4 asker ile olay yerinden geçen Kaymakam Bilgihan Bayar ve koruması da yaralanmıştı.

 

...
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2011 Cuma 19:13:15
Güncelleme :6 Ağustos 2011 Cumartesi 15:44:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Jandarma IP: 62.248.24.xxx Tarih : 6.08.2011 07:28:37

Bakın bu olayların çoğu zaten sorunda burda gece olunca yüzünü kapatıp örgütsel çalışma yapan halkın içindeki kişilerdir şerefsizin peşine düşüyorsun bakıyorsun üzerini deyişmiş  burda pkk lı var demin gecti diyorsun yanlış istikamet veriyo halbuki o kişi zaten kendisi yaşın yanında kuruda yakacanki olacak bu iş saklanma taktikleri ustaca sivil olunca bir şey yapamıyorsun onları tek ayıran şey şerefsiz giydikleri çüldur  bakın mardindeki olaya aynısı 3 askerimizde yem yemeye çağırıyorlar sonrada haince şehit ediyorlar ayrım yapmadan herkeze aynı şekilde davaranacaksın bak o zaman nasılda teslim oluyorlar  12 eylül harekatının eksileri olabilir ama şunuda unutmamamk gerekir doğrularıda eksilerinden fazla idiavrupa sevdesı uğruna askerimizin elini kolunu bağladılar sonrada indire gandi yapıyorlar  seneyede aynısını yapar bu hükümet ama sorunu çözermi bu olay asla yapılması gereken tek şey  Özel Harekat Jandarma ile Özel harekat Polisi tekrar resmi şekilde kuracan ve bir an önce Bölgeye sevk edecen ve birakın şüphe duymayı  onlarla aynı renk elbise giyen kim varsa toplayacan alacan merkeze bunu istiyorlar insan hakları adı altında abd ve israil yüzüne eli kolo baglı duruyor kolluk güçleri insan hakları insanlara karşıdır bunlar o sınıfa girmedikleri için  haklarıda bulunmuyorki bu mucadele o bana mermi atıyorsa ben ona bomba atarsam olur ancak ama terör 'ün bitmesi şu anki iktidarın elinde ama bu hükümet ve  kürt halkı pkk yı sonderece güzel kullanıyor(bilen bilir ) durun bakalım nereye kadar gidecek ...