18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Haiti'de AKUT mucizesi

Haiti depremindeki arama ve kurtarma çalışmalarına katılan AKUT ekibi depremden 7 gün sonra Haitili bir kadını sağ olarak kurtardı.

Arama ve Kurtarma Derneği AKUT, Fransız ve Haitili kurtarma ekipleriyle ortaklaşa gerçekleştirilen operasyonda 24 yaşındaki Haitili bir kadını enkazdan sağ olarak kurtardı. Haiti'deki deprem felaketinin bir hafta ardından başkent Port Au Prince'in merkezindeki Olympic Market'in enkazında canlı olabileceği yönünde gelen bir bilgiyle ekipler arama faaliyetlerini sıklaştırdı.

Çöken binanın duvarlarını balyozla yıkmaya başlayan ekipler, AKUT ekibinden Dürdane Şahin'in 'durun' ikazıyla duvarın yıkılması işlemi durduruldu. Binanın çöken iki katı arasında sıkışmış durumda bulunan ve adının Natalie olduğu öğrenilen 24 yaşındaki kadınının sesinin duyuldu. Sesin geldiği boşluğa uzatılan kamera ve mikrofon sayesinde kadınla iletişime geçildi. Dürdane Şahin, "Kadının sorduğumuz sorulara cevap verebiliyordu ve cevapları da gayet mantıklıydı" dedi. Saatler süren çalışmaların ardından tepeden açılan bir delikle kadının bulunduğu yere ulaşıldı. Kadının üzerindeki beton bloklar kaldırılarak depremin bir hafta ardından kadın bulunduğu enkazdan çıkarıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 23:47:05
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 09:48:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?