30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Hakan büyük kayıp

Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, Turkcell Süper Lig'de son üç maçtaki performanlarını yarın akşam sahaya yansıtmaları halinde Bellinzona karşısında kesin turu geçeceklerini söyledi. 

UEFA Kupası 1. Tur rövanş maçında Bellinzona ile yarın akşam oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Alman Teknik Adam, turu geçeceklerine inandığını belirterek, "Ben inanıyoruki bu turu geçeceğiz ancak turu geçmek için mücadeleyi göstermek gerekiyor. Son üç maçtaki gibi ofansiyel anlamda oynarsak kesinlikle kazanırız. Defansif anlamda kendimizi mutlaka geliştirmemiz gerekiyor. Umarım yarın akşam ilk maçta olduğu gibi çok gol atarız. Ama rakibimiz fazla gol atamaz" diye konuştu.

Takımda sakatlıkları süren oyuncular konusunda da bilgiler veren genç teknik adam, "Mehmet Topal'ın sakatlığı geçti. Nonda, Kewell ve Sabri'nin durumları bugün yapılacak çalışmanın sonuda belli olacaak. Hasan Şaş sakatlığı nedeniyle aramızda olmayacak. Diğer oyuncularımızın sakatlığı ise devam ediyor" dedi.

Geçtiğimiz yıl başarılı bir performans ortaya koymasına rağmen bu sezon fazla forma şansı bulamayan Mehmet Topal'ın neden oynamadığı şeklindeki bir soruya ise Skibbe, "Kendisi oldukça genç olmasına rağmen olgun bir oyuncu. Sezon başından beri iki kez sakatlık geçirdiği için oynatamadık. Eğer sağlıklıysa ve iyiyse kesinlikle oynar" diye cevap verdi.

- "HAKAN ŞÜKÜR'ÜN EKSİKLİĞİ BÜYÜK KAYIP" -

Hakan Şükür'ün ayrılmasından sonra takımda hava toplarında büyük sorun yaşadıklarını ifade eden Alman Teknik Adam, "Tabiki Hakan büyük kayıp. Kendisi hava toplarında çok başarılıydı. Onun eksikliğini yaşıyoruz. Bununla birlikte Milan Baros, Hakan kadar uzun boylu olmasa da farklı bir sitil ile oynuyor" dedi. Genç çalıştırıcı, son maçlarda alınan sonuçların takımı rehavete sokmadığını ve sezon sonunda şampiyon olmak istediklerini kaydetti,

Başarılı çalıştırıcı, savunmanın sağında bir sorun yaşadıklarını ancak bu mevkii de iyileşmesi halinde ilk önceliğinin Sabri olduğunu kaydetti,

Son haftalardaki Lincoln'ün artan performansının sorulması üzerine Alman çalıştırıcı, şöyle konuştu:

"Lincoln'ün performansını düzeltmesinden oldukça memnunum. Benim için kendisi bağdaştırıcı bir pozisyonda oynuyor. Savunma ile forvet arasındaki bağlantıyı kuruyor. Bize gol pozisyonu hazırlayacak oyuncuya ihtiyacımız var. Son maçta olduğu gibi birkaç tane daha kafa golü atarsa bizi bizim için daha değerli olacaktır"

Skibbe, defansta oynayan Servet ve Meira'nın serbest oyuncular olduğunu zamanı geldiğinde de ileri çıkabileceklerini belirterek, "Ben onlara medyada yer aldığı gibi ileri çıkmayın falan demiyorum. Onlar ileri çıkınca başka arkadaşları onların pozisyonunu dolduruyor. Oyuncuların değişik mevkilerde görev alabilmeleri takımın kalitesini arttırıyor" diye konuştu.

- ARDA: "ÜÇ YILA KALMAZ AVRUPA'NIN SAYILI OYUNCULARINDAN OLUR" -

Öte yandan Arda Turan'ın kendisi ile "Sol tarafta oynamadığı yönünde bir görüşme yapıp yapmadığının sorulması üzerine Skibbe, "Böyle bir haber doğru değil. Arda ile bu konuda konuşmadık. Ben inanıyorumki Arda 3 yıl içinde Avrupa'nın sayılı futbolcularından birisi olacak. Böyle bir oyuncunun ben sağda solda oynayamıyorum tarzında konuşmaz ve yapmaz. Böyle bir oyuncudan böyle bir konuşma beklenemez" diyerek toplantıyı bitirdi.

cha
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2008 Çarşamba 22:28:58
Güncelleme :1 Ekim 2008 Çarşamba 22:37:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?