18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Hakim Kaçmaz isyan etti

Sincan Hakimi Osman Kaçmaz, Adalet Bakanlığı'ndan görevlendirilen müfettişlerin yaptığı inceleme ile ilgili haberinin olmadığını belirterek, "Devlette böyle bir şey olmaz" dedi.

Adalet Bakanlığı'nın Telekomünikasyon İletişim Daire Başkanlığı'nda yapılan incelemeyle ilgili Sincan Adliyesi'ne müfettiş göndermesi ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Sincan Hakimi Osman Kaçmaz, "Benim haberim yok, devlette böyle bir şey olmaz. Eğer müfettiş gelmişse ben Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanıyım. Bana gelip bilgi verirdi. Şunun için geldim, şu belgeleri istiyorum ama benim haberim yok" diye konuştu.

Bir gazetecinin "İki müfettiş inceleme yapıyormuş" şeklindeki sözleri üzerine Kaçmaz, "Benimle ilgili mi gelmiş? Çok hassasiyet göstermişler. Benim de şikayetlerim var. Onlarla ilgili de müfettiş göndersinler. Sayın Bakan biraz bununla ilgilensin" diye karşılık verdi.

Kaçmaz, basın mensuplarının bir başka sorusu üzerine müfettiş incelemesinden haberinin olmadığını tekrarlayarak, "Devlette nezaket kuralı vardır" dedi.

KOZMİK ODA ÖRNEĞİ

Kaçmaz şunları söyledi: "Ben bir yerde Adalet Komisyonu Başkanıyım. Öncelikle ''Biz şunun için geldik demeliler'' ama benim hala haberim yok. Bana da ilginç geliyor ama yargı her şeyi çözecek. Ama bana mesaj veriliyor gibi geliyor. akimlerle ilgili bir sürü şikayet var. Buradaki bütün hakim ve savcılar baskı altında. İkide bir Sincan Adliyesi. Sadece biz mi görev yapıyoruz? Madem ihraçla yargılanıyorum. İhraç edeceklerse etsinler. Ben de görevimi yapayım. Ben karar alırken bu olaylardan etkilenmiyorum. Hiçbirşeyden de korkmuyorum. Kozmik odadaki arama kararını sizin takdirinize bırakıyorum. Bir hakim kozmik odayı arıyor, kimse bir şey demiyor ama biz TİB deyince yer yerinden oynuyor."

 TİB'DE İNCELEME KARARINI KAÇMAZ ALMIŞTI

 Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndaki ilk inceleme kararını Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz almıştı. Ancak incelemeyi yapan hakim, "Engellendim" diyerek suç duyurusunda bulunmuştu. Bunun üzerine Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimi Safiye Bilgi Pekgöz ikinci kez inceleme kararı almıştı. Üstelik bu kez ilgili kayıtlara el konulması ve engellenme durumunda tutuklama yetkisiyle birlikte. Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu'ndan iki müfettiş Sincan Adliyesi'nde bu kararları ve ilgili yazıları mercek altına aldılar. Hakim Kaçmaz'ın verdiği kararlarla ilgili Aincan Adliyesi'nde daha önce de inceleme yapılmıştı. İnceleme sonucunda müfettişler Kaçmaz'ın meslekten ihracını ve hakkında adli soruşturma başlatılmasını istemişlerdi.
 

İHA / Cnntürk
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 14:09:02
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 15:06:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?