18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Hakkari 2 haftadan beri doktorsuz

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesiyle birlikte Hakkari’de ilginç gelişmeler meydana geldi.

Devir etme işlemleriyle birlikte Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan SSK Dispanseri tabelası sökülerek, ismi Hakkari Devlet Hastanesi Semt Polikliniği olarak değiştirildi.

SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesiyle birlikte yaklaşık 5 yıl boyunca dispanserde görev yapan pratisyen Dr. Bilal Güldoğan ile 4 yıl görev yapan Diş Hekimi Dr. Salim Akkaya, tayinlerini isteyerek, başka illere gittiler. Tayinleri çıkan doktorların ilden ayrılmaları ile birlikte 2 haftadan beridir Semt Polikliniği’ne halen doktor verilemediği belirtildi. Poliklinikte 15 personelin görev yapmasına rağmen muayene olmaya gelen hastaların ise doktorsuzluktan dolayı geri dönerek Devlet Hastanesi’ne akın ettikleri bildirildi.

Muayene olabilmek için sabahın erken saatlerinden itibaren hastaneye akın eden vatandaşlardan Feyzullah Aksu, Sadık Sönmez ve Mahmut Duman, Semt Polikliniği’ne doktor verilmediği için hastanede büyük yoğunlukların yaşandığını belirterek, doktor sıkıntısının ise had sahfada olduğunu söylediler. Daha önce faaliyet gösteren SSK Dispanseri’nden memnun olduklarını belirten vatandaşlar, devir işlemleriyle birlikte hastaların perişan olduğunu anlattılar.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Hakkari Devlet Hastanesi yetkilileri ise, söz konusu poliklinikte yaşanan doktor sıkıntısı nedeniyle muayene olamadan geri dönen vatandaşların hastaneye geldiklerini belirttiler. Yetkililer, muayene ve tedai için müracaat eden hasta sayısının 200’den bir anda 700’e kadar çıktığını ifade ettiler.

İl Sağlık Müdürülüğü yetkilileri de Sosyal Sigortalar Kurumu’nun Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan dairesi için aylık 5 bin YTL istediğini belirterek, istenen kira bedelinin fazla olması nedeniyle Semt Polikliniği’nin Devlet Hastanesi’ne taşınması için Sağlık Bakanlığı’na resmi yazı yazdıklarını ifade ettiler.

Yetkililer, yazılarının uygun görülmesi halinde poliklinğin hastaneye taşınması için çalışmalara başlayacaklarını belirterek, doktor sıkıntısını ise en kısa zamanda gidereceklerini belirttiler.

...
Yayın Tarihi : 23 Mart 2005 Çarşamba 23:39:02
Güncelleme :23 Mart 2005 Çarşamba 23:40:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?