23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Hakkari ve Adana’da deprem

Hakkari ve Adana’da, yaklaşık yarım saat arayla, orta şiddette toplam dört deprem meydana geldi. Depremlerde 22 kişi yaralanırken, 80 binada hasar olduğu tebpit edildi.

HAKKARİ: BÜYÜKLÜK 5.5, SAAT 18.44

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 18.44’te merkez üssü Hakkari olan 5.5 büyüklüğünde üçüncü bir sarsıntı meydana geldi.

Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz, merkeze bağlı Kaymaklı Köyü Sütlüce mezrasında, 2 kişinin enkaz altında kalarak öldüğünü bildirdi.

Vali Gürbüz, Jandarma Komutanlığı ekiplerinden aldıkları bilgiye göre, Kaymaklı Köyü Sütlüce mezrasında Ali Erdem ile adı henüz öğrenilemeyen kız yeğeninin, yıkılan kerpiç yapılı evin enkazı altında kalarak can verdiklerini söyledi.

Gürbüz, yolun elverişsiz hava şartlarından dolayı kapalı olması nedeniyle mezraya ulaşmada zorluk yaşandığı belirterek, diğer köylerle de telsiz bağlantısı kurmaya çalıştıklarını kaydetti.

22 yaralı...

Hakkari’deki depremlerde 22 kişinin yaralandığı, 80 binada hasar oluştuğu belirlendi.

Merkez üssü Hakkari olan ve art arda kaydedilen 7 sarsıntı sırasında paniğe kapılan bazı vatandaşlar, evlerinin balkonlarından atlayarak yaralandı.

Toplam 22 yaralı, Hakkari Asker Hastanesi ile sağlık merkezlerinde tedaviye alınırken, yetkililerin kent merkezindeki incelemelerinde şimdiye kadar 80 binada hasar oluştuğu tespit edildi.

Hakkari Orduevi’nde kurulan kriz masasının koordinatörlüğünde kentteki hasarlı binaları tespit çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nce, 17.24’te meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından 18.32’de 4.4, 18.44’te 5.5, 19.11’de 4.2, 19.15’te 3.9, 19.52’de 4.3 ve 20.34’te 3.8 şiddetinde sarsıntılar kaydedildi.

Merkez üssü Hakkari olan 5.5 büyüklüğündeki deprem, Hakkari ve Van’da paniğe yol açtı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 18.44’te merkez üssü Hakkari olan 5.5 büyüklüğünde üçüncü bir sarsıntı meydana geldi.

Deprem, Hakkari ve ilçeleri ile Van merkez ve ilçelerinde hissedildi.

Hakkari’de vatandaşların panik halinde sokaklara çıktığı, güvenlik güçlerinin vatandaşları açık alanlara gitmeleri yönünde uyardıkları bildirildi.

Bu arada, deprem nedeniyle Hakkari Devlet Hastanesi’nin duvarlarında çatlaklar oluştu.

Van’ın Başkale ilçesi Kaymakamı Aslan Yurt, vatandaşların panik halinde sokağa çıktığını, dışarıda beklediklerini ifade ederek, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybının olmadığını bildirdi.

Hakkari’de saat 17.24’ten 4.8, 18.32’de 4.4, 18.44’te 5.5 büyüklüğünde olmak üzere 3 deprem meydana geldi.

Hakkari’deki depremde 3 kişi yaralandı

Hakkari’de meydana gelen depremde, ilk belirlemelere göre 3 kişi yaralandı.

Merkez üssü Hakkari olan 5.5 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre, paniğe kapılan 3 kişi evlerinin balkonlarından atladı. Yüksekten atlama nedeniyle yaralanan 3 kişi, Hakkari Asker Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Öte yandan, paniğe kapılarak baygınlık geçiren 4 kişi Hakkari Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde tedavi edildi.

Deprem Şırnak, Siirt ve Batman’da da hissedildi

Merkez üssü Hakkari olan 5.5 büyüklüğündeki deprem Şırnak, Batman ve Siirt’te de hissedildi.

Şırnak, Batman ve Siirt’te vatandaşların kısa süreli panik yaşadığı bildirildi.

Bu arada, Şırnak’ın Beştüşşebap İlçesi’nde deprem nedeniyle bazı evlerin duvarlarında çatlaklar oluştuğu, can ve mal kaybının olmadığı öğrenildi.

Adana 4.1’le sallandı

Adana’da, aletsel büyüklüğü 4.1 olan hafif şiddette deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre, saat 18.05’de meydana gelen ve 4.1 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Adana olduğu belirtildi.

Depremde herhangi bir can ve mal kaybının olmadığı öğrenildi.

AA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2005 Çarşamba 00:02:54
Güncelleme :26 Ocak 2005 Çarşamba 13:11:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?