18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Hakkari'de helikopter destekli operasyon

Hakkari'de bir otomobilde meydana gelen patlamada şehit olan 2 astsubayın faillerinin bulunması için helikopter destekli operasyonlar sürüyor. Önceki gün gözaltına alınan 2 kişi ise, bugün çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Dün öğle saatlerinde kent merkezindeki Cumhuriyet Caddesi'ndeki otoparkta bulunan otomobilde meydana gelen şiddetli patlamada 2 astsubay hayatını kaybetmişti.

Olayı gerçekleştiren kişilerin bulunması için Dağ ve Komando Tugayı'na bağlı gece görüşlü helikopterler, gece boyunca şehrin semalarında devriye uçuşu yaparken, gündüz saatlerinde ise helikopter destekli operasyonlar devam etti.

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de şehrin giriş ve çıkışlarını kontrol altına alarak gece boyunca çalışmalarını sürdürerek, yolda geçen şüpheli araçları tek tek aradı. Şahısların yakalanması için operasyonların ilçelerde de devam ettiği bildirilirken, güvenlik güçlerinin gri Toyota marka bir otomobilin peşine düştüğü bildirildi.

Her zaman vatandaşlarla dolup taşan aile parkları ise akşam saatlerinde boş kaldı. Vatandaşlar gündüz saatlerinde bile parklara gitmezken, olayın şehirde büyük üzüntüye neden olduğu ifade edildi. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen bazı vatandaşlar saldırıyı nefretle kınadıklarını belirterek, patlamayla birlikte şehirde hayatın neredeyse durduğunu belirtti. Vatandaşlar, esnafın iş yapamadığını, daha önce doluluk oranı yüzde 100 olan aile parklarının ise boşaldığını dile getirdi.

Öte yandan, astsubayların içinde şehit olduğu otomobil, olay yerinde yapılan incelemelerin ardından kaldırıldı. Patlamanın cinsi hakkında ise halen bir açıklama yapılmadı.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2005 Cumartesi 15:54:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?