23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Halil Mutlu için acil duruşma talebi

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, doping yaptığı gerekçesiyle iki yıl ceza alan milli halterci Halil Mutlu için Uluslararası Halter Federasyonu'ndan acil duruşma talep edeceklerini söyledi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş ve Dr. Kaya Livanelioğlu doping yaptığı gerekçesiyle iki yıl ceza alan milli halterci Halil Mutlu'yla ilgili toplantı yaptı.

Ankara'da yapılan toplantıda, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu milli halterci Halil Mutlu'nun doping olayı ile ilgili kararlar alındı.

Genel Müdür Atalay, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, Uluslararası Halter Federasyonu'ndan Halil Mutlu için çok acil bir duruşma talep edeceklerini söyledi.

Atalay'ın yanı sıra genel müdür yardımcısı Yunus Akgül, Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, Dr Kaya Livanelioğlu ve Halil Mutlu'nun da yer aldığı toplantıda, şu kararlar alındı:

*Katar'daki Dünya Şampiyonası sırasında görüşülmesi gereken konunun, daha önce acilen yapılması için IWF'den toplantı istenecek.

*Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Togay Bayatlı ile işbirliği yapılacak ve IWF Başkanı Tamas Ajan nezdinde girişimde bulunulacak.

*Teftiş Kurulu'nun sürdürdüğü soruşturma titizlikle devam edecek.
*Konu, IWF ile her boyutta ele alınıp, Halil'in sporculuk yaşamı her yönüyle kendilerine aktarılacak.

Milli halterci Halil Mutlu’nun Bulgaristan’daki son Avrupa Şampiyonası sırasında yapılan doping kontrolünde yasaklı ‘nandrolone’ maddesi kullandığı belirlenmişti.
CNN Türk
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2005 Cuma 01:14:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?