24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Halk Ekmek davasında 16 beraat

İstanbul Halk Ekmek A.Ş’nin açtığı dağıtım ihalesinde, "ihaleye fesat karıştırmak, görevlerini kötüye kullanmak ve zimmetlerine para geçirmek" iddiasıyla yargılanan 16 sanık hakkında beraat kararı çıktı.

Eyüp 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında, tutuksuz yargılanan sanıklardan Osman Yıldırak hazır bulunurken, diğer sanıklar duruşmaya gelmedi. Mütalaa veren cumhuriyet savcısı, "Bilirkişi raporuna göre, yüklenici firmadan borçların mahsup yoluyla, yani alacağından mahsup edilmek suretiyle tahsilinde herhangi bir gecikme olmadığı belirlenmiştir. Ayrıca, İstanbul Halk Ekmek’in İhale Kanunu’na tabi olmadığı anlaşılmıştır. Bu sebeple sanıkların beraati talep olunur" dedi.

Duruşmada son savunmaları sorulan avukatlar, savcının mütalaasına katıldıklarını, ödemelerde bir gecikme olmadığının anlaşıldığını ifade etti. Sanık Osman Yıldırak ise beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aradan sonra kararını açıkladı. Açıklanan kararda sanıklar Mesut Pekdaş, Mustafa Öztürk, Hüseyin Eren, Ahmet Olgun, Nihat Macit, Şaban Erdem, Yılmaz Şener, Osman Yıldırak, Mehmet Hadi Tuna, Mehmet Doğan ve Mustafa Hatipoğlu’nun da aralarında bulunduğu toplam 16 sanığın beraatlerine karar verildi.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2003 Perşembe 12:20:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?