17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Halk en çok Sezer'e güveniyor

Türkiye Kamu-Sen’in, "Halkın Devlete ve Kamuya Bakışı" adlı çalışmadan yararlanarak elde ettiği verilere göre, vatandaşın en güvendiği kurumların başında Cumhurbaşkanlığı geliyor.

Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi’nin, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Metin Özuğurlu’nun 6626 kişinin katılımıyla yaptığı çalışmadan yararlanarak elde ettiği verilere göre, halkın devlete güveni sorulduğunda, Cumhurbaşkanlığı 10 puan üzerinden 8.4, öğretmenler 8.1, jandarma 7.8, emniyet ve muhtarlar da 7’şer puan aldı.

"Milletvekillerinin 10 üzerinden 1.7 puanla güvenilirlikte sonuncu" olduğu belirtilen araştırmada, vatandaşın yöre siyasetçilerini, kooperatif yöneticilerini, gümrük müdürlerini, medya, işadamı ve banka müdürlerini de "güvenilmez" bulduğu ortaya çıktı.

Vatandaşın en fazla işinin düştüğü kurumlar hastane ve sağlık ocakları olurken, en rahat ettiği kurumlar da muhtarlıklar, nüfus müdürlükleri, tarım müdürlükleri ve veterinerlikler olarak belirlendi.

Vatandaşın yüzde 55.6’sı hastane ve sağlık ocaklarında, yüzde 66.7’si da kaymakamlıklarda işini sıkıntısızca hallettiğini belirtirken, bu kurumların da aralarında bulunduğu 14 yere işi sıklıkla düşen 6626 kişinin yüzde 63.6’sının sorununu sıkıntısızca hallettiği tespit edildi.
ANKARA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2004 Cumartesi 13:59:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?