30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Halkbank iki yıl içinde satılacak

Özelleştirme sürecindeki Halkbank 2007 yılını yüzde 31’lik artışla 1 milyar 131 milyon YTL karla kapadı. Halkbank’ın 2007’de aktif toplamı 2006 yılına göre yüzde 17 yükselişle 40,2 milyar YTL’ye ulaşırken, mevduat toplamı da yüzde 14 oranında artışla 30,6 milyar YTL’ye çıktı.


Genel Müdür Hüseyin Aydın, Halkbank’ın 2008’de yeni şubeler açarak ve hizmet yelpazesini genişleteceğini, toplam krediler başta olmak üzere KOBİ bankacılığı ve bireysel bankacılık alanında pazar payını artırmayı ve sektör ortalamasının üzerinde büyümeyi hedeflediğini söyledi.


Düzenlenen basın toplantısınra Halkbank’ın 2007 yılı bilanço rakamlarını açıklayan Genel Müdür Hüseyin Aydın, hükümet tarafından bankanın 2010’na kadar özelleştirmesinin istendiğini ancak bu konuda açıklanmış bir kararın bulunmadığını söyledi.


Aydın, “Özelleştirme konusu tümüyle Özelleştirme İdaresi ile Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun görev alanı içinde. Bize şu an itibarıyla iletilmiş bir takvim yok. Yol haritasını tümüyle bu iki kurum belirliyor. Ancak hükümetin bu konuda 2010 yılına kadar Halkbank’ın özelleştirmesini tamamlamak gibi bir hedefi var.
Biz yolumuza devam ediyoruz. İlgili otoritelerin en uygun zamanda en uygun kararı vereceklerine içtenlikle inanıyoruz. Halka arz şeklinde de olsa blok satış şeklinde de olsa biz her türlü özelleştirmeye hazırız” dedi.

‘İstanbul’a taşınmak istiyoruz’
Halkbankası’nın İstanbul’a taşınmasının uzun süreden beri gündemde olduğunu belirten Aydın, “İstanbul Ataşehir’de uygun bir yer bulma konusunda TOKİ ile görüşmelerimiz son aşamaya geldi.


Taşınma bize bir maliyet getirmeyecek. İstanbul’a gelerek bankacılıktaki pazar payımızı daha da arttırmayı hedefliyoruz” dedi Aydın, taşınma konusunda en büyük maliyetin insan kaynağı cephesinde olacağını belirterek “Halkbank’ın çok nitelikli bir insan kaynağı var.


Tabii ki onların da taşınmayla beraber İstanbul’a gelmesini istiyoruz. Ancak gelmek istemeyenler olursa belki Ankara’da bir operasyon merkezi tutabiliriz” diye konuştu

Milliyet
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 08:39:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.236.xxx Tarih : 12.03.2008 12:16:52

1 milyar dolara satarsınız artık yanlız dikkatimi çeken özal döneminde olsun daha sonraki dönemlerde olsun kitlerin devletin sırtında yük olduğu ve bu yüzden devletin borçlandığı bütçelerini denkleştiremediğinden bahsediliyordu ama kitlerin nerdeyse tamamı devletin elinden çıktı hatta devlet bu kuruşlardan yüksek vergiler alıyor ama halkın devletin üstündeki yük azalacağına dahada aratmakta yani para eskiden kitlere gidiyordu şimdi nereye gidiyor niye daha fazla borç alınıyor bunu anlamakta zorluk çekiyoruz