18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Haluk Kırcı, cezaevine konuldu

İstanbul - Ukrayna’da yakalanan ve Türkiye’ye iade edilen Haluk Kırcı cezaevine konuldu.

Atatürk Havalimanı’ndan "akrep" adı verilen zırhlı bir polis aracıyla Bakırköy Adliyesi’ne götürülen Kırcı, Adli Tıp Şube Müdürlüğü’nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Bu sırada dosya üzerinden infaz işlemleri de tamamlanan Kırcı, cezaevine götürülmek üzere adliyeden çıkartıldı.

Bakırköy Adliyesi’ndeki işlemlerinin ardından buradan çıkartılan Kırcı, kendisini görüntülemek isteyen basın mensuplarına tepki gösterdi.

"Akrep" adı verilen zırhlı polis aracına bindirilen Kırcı, 3 polis otomobili eşliğinde Kartal’a götürüldü. Haluk Kırcı, Kartal Cezaevi’ne konuldu.

 

Bahçelievler katliamından dolayı idam cezasına çarptırılan ve Ukrayna’da yakalanan Haluk Kırcı Türkiye’ye getirildi.

Kırcı, Ukrayna’nın Başkenti Kiev’den THY’nin TK1458 sefer sayılı uçağı ile saat 14.00 sıralarında Atatürk Havalimanı’na getirildi.

1978’de Ankara Bahçelievler’de 7 TİP’li öğrencinin öldürülmesi davasından hükümlü olan Haluk Kırcı, cezası infaz edilirken avukatlarının, Yargıtay’ın bir başka kararını da emsal göstererek Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesi’ne yaptıkları başvurunun ardından tahliye edilmişti.

Ancak, aynı konuda Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun verdiği karar üzerine Salihli Ağır Ceza Mahkemesi Kırcı’nın tahliye kararını kaldırmış ve cezanın infazının kaldığı yerden devamına karar vermişti.

Tahliye kararından sonra bulunamayan Haluk Kırcı, Ukrayna’da geçtiğimiz yıl ekim ayında bir apart otelde yakalanmıştı.

Kırcı’nın TCK’dan yararlanması gündemde

Kırcı hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunduğundan hemen cezeavine konulması bekleniyor. Haluk Kırcı’nın Türk Ceza Yasası’nda yapılan değişikliklerin lehinde olanlarından yararlanması da gündeme gelecek. Böylece Kırcı cezaevinde daha az kalacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü sözcüsü Ramazan Er, Kırcı’nın iadesinin, Ukrayna’ya yaptığı iltica başvurusu ve Ukrayna’daki tartışmalı seçimler nedeniyle geciktiğini söyledi.

Haluk Kırcı, Bakırköy Adliyesi'ne götürüldü

Ukrayna’da yakalanan ve Türkiye’ye iade edilen Haluk Kırcı Bakırköy Adliyesi’ne götürüldü.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’den saat 14.05’te Atatürk Havalimanı’na gelen Boeing 737-400 tipi "Marmaris" adlı yolcu uçağı, apronda açık bir alandaki 113 no’lu park yerine çekildi.

Uçaktan önce yolcular, ardından da Kırcı ve onu getiren 3 kişilik polis ekibi indi.

Organize Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edilen Haluk Kırcı, uçağın altına yaklaştırılan "Akrep" adlı zırhlı araca bindirildi. Bu sırada polis, uçağın çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Daha sonra Bakırköy Adliyesi’ne götürülen Kırcı, saat 14.30’da, tutukluların alındığı kapıdan içeri sokuldu.

AA - CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2005 Cuma 14:32:30
Güncelleme :4 Şubat 2005 Cuma 19:22:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
RECEP IP: 81.213.166.xxx Tarih : 27.01.2008 15:57:53

merhaba kırcı halen kartalcezaevinde mi acaba cevap verirseniz menmun olacagım bekliyorum ulkucu1917@hotmail.com ileti de atabilirsiniz