26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Haluk Levent serbest!

İstanbul'da yasa dışı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı adliyede, tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen ünlü şarkıcı Haluk Levent serbest bırakıldı.

Levet ile birlikte 2 kişi daha serbest bırakılırken, 9 kişi "yağma", tehdit" ve "çek-senet tahsilatı" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 17 kişinin "Yağma", Tehdit" ve " Çek-senet Tahsilatı" olaylarına karıştıkları ileri sürüldü. Gözaltına alınan 17 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Adli Tıp Şubesi'ndeki sağlık kontrolünden geçirilen 17 şüphelinin daha sonra soruşturma savcıları tarafından ifadeleri alındı. Sorgularının ardından 5 kişiyi serbest bırakan savcı, Haluk Levent'in de aralarında bulunduğu 12 kişiyi mahkemeye sevk etti. Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifadeleri alınan zanlılardan Haluk Levent'in de aralarında bulunduğu 3 kişi serbest bırakılırken, 9 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

POLİS ADIM ADIM İZLEDİ

İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'da tefecilik yaparak, bazı kişileri zorla tehdit eden bir şebekeye yönelik 25 Mart 2008 tarihinde planlı bir operasyona başladı. Çete elemanları yaklaşık 2 yıl süresince adım adım izlemeye alındı. Gerekli suç delillerinin elde edilmesinini ardından operasyon için düğmeye basıldı. Çete elemanlarını takibe alan polis, ünlü sanatçı Haluk Levent'in de çete ile ilişkide olduğunu belirledi. Çete elamanlarıyla ilişkiye girerek alacaklılarının elindeki senetleri zorla almaya çalıştığı iddia edilen ünlü sanatçı, Kıbrıs dönüşü Atatürk Havalimanı'nda yakalanarak gözaltına alındı. Çete elemanlarının gizlendikleri evlere eş zamanlı baskın yapan polis ekipleri, operasyona karşı hazırlıklı olan çete elemanlarınının ruhsatsız silahları tavla kutusu yada yastık kılıflarına gizledikleri belirlendi.

ÇETENİN SUÇ KAYDI

İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekipleri yaptığı çalışmanın ardından liderliğini A.Ç.'nin yaptığı çetenin karıştığı suçları da belirledi. İşte çetenin suç listesi:
1-Şişli'de bir şahsın yağma amaçlı tehdit edilmesi ve darp edilmesi
2-Fatih'de bir şahsın senetlerinin yağmalanması, yağma amaçlı şahsın tehdit edilmesi, Üsküdar ve Kadıköy'de bu yağmalanan senetlerin tahsil edilmeye çalışılması
3-Bağcılar'da bir şahsın senetlerinin yağmalanması, şahsa çalıntı ve sahte çek verilmesi
4-Fatih'de bir şahsın yağma amaçlı tehdit edilmesi
5-Kağıthane'de bir şahsın çek ve senetlerinin yağmalanması
6-Bağcılar'da bir şahsın senetlerinin yağmalanması
7-Bir şahsın alacaklılarına karşı suç örgütünü azmettirmesi, azmettirme neticesinde suç örgütünün şahsın alacaklılarını tehdit etmesi.

Yapılan operasyonlarda, suç örgütünden ruhsatsız tabanca ve bu tambancalara ait çok sayıda fişek, 364 adet çek, senet, tapu ve fotokopilerine el konuldu.
 

....
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2010 Cumartesi 09:54:20
Güncelleme :17 Nisan 2010 Cumartesi 09:59:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
haluk öğüt IP: 88.251.238.xxx Tarih : 17.04.2010 13:33:45

BU TÜR  ÖRGÜTLENMELER HER YERDE VAR DEVLETİMİZE POLİSİMİZE ALLAH GÜÇ KUVVET VERSİN BUNLARI YAKALASINLAR HER ZAMAN GÜÇLÜ OLAN ZAYIF OLANI EZİYOR MALESEF.