19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Hamaney, siyasete müdahale etti

İran devlet televizyonuna göre; İran Parlamento Sözcüsü Mehdi Karubi, Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, Adalet Başkanı Ayetullah Mahmud Haşemi Şahrudi ve dini lider Hamaney arasında bir görüşme gerçekleşti. Görüşmede, ülkedeki siyasi krizin çözümü tartışıldı. İran'ın dini lideri Hamaney, siyasi krize neden olarak gösterilen reformcu adayların durumlarının incelenmesi için 4 bakanı görevlendirdi.
Dini lider Hamaney tarafından görevlendirilen bakanlar, reformistlerin "Vetolar kaldırılmadığı takdirde, özgür seçimler gerçekleşmeyecek" şeklindeki açıklamasını araştıracak.
İran Parlamentosu Sözcüsü Mehdi Karubi; bu hususta görevlendirilen Enformasyon Bakanı Ali Yunessi, Petrol Bakanı Bijan Namdar Zengenah, Ticaret Bakanı Muhammed Şeryatmedari ve Endüstri Bakanı İshak Cehengir'e, soruşturmaların tamamlanması için Perşembe gününe kadar süre tanındığını duyurdu. Karubi, İRNA Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Dün gece gerçekleşen görüşme iyi sonuçlandı. Bakanlar, verilen görevi yerine getirmek için işlerini bir kenara bıraktı" dedi.
TAHRAN - İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2004 Salı 16:03:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?