20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Hamaney: ABD Irak'ta batağa saplandı

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, "Amerikan güçleri Irak'ta bataklığa saplanmıştır" dedi.

Amerikan rejiminin cezaevinde olup bitenlerden habersiz olduğunu iddia etmesinin açık bir yalan olduğunu ifade eden Hamaney, şöyle konuştu:

"Amerikan rejimi insanlık onuruna karşı nefretin, baskının ve kayıtsızlığın simgesi olmuştur. Amerikalıların Irak'ı işgali, Irak halkına yönelik tavırları, bu ülkenin başına Amerikalı bir yönetici ataması, cezaevindekilere işkence yapmaları ve en sonunda Necef ve Kerbala gibi kutsal kentlere düzenlediği saldırılar peş peşe yaptığı yanlış hareketlerdir. Amerikan güçleri Irak'ta bataklığa saplanmıştır."

Hamaney, Iraklılar ve Müslümanların Amerikan ordusunun Irak'taki kutsal yerlere saldırısına sessiz kalmayacağını söyledi. Necef ve Kerbela'daki kutsal mekanlara saldırıları kınayan Hamaney şöyle devam etti:

"Amerikan işgalci güçlerinin Şiilere ve Müslümanlara ait kutsal mekanlara saldırması ahmaklık ve küstahlıktır. Başta Iraklılar olmak üzere İslam dünyası Amerikan güçlerinin kutsal mekanlara yönelik saygısızlığına hoşgörü göstermeyecek.

Amerikan güçleri Irak'ta işledikleri cinayetlere ve yaptığı saygısızlığa rağmen hala insan hakları ve demokrasiden söz etmesi tam arsızlıktır. Amerikalılar Irak'ta ektikleri nefret tohumlarını onlarca yıl biçmek zorunda kalacaktır."

Irak'taki Amerikan güçleri ve Filistin'deki işgalci rejim bugün insanlık tarihinde en utanç verici eylemleri yapmaktadır. Avrupa ülkelerinin insan hakları konusunda samimi olduklarını ispat etmeleri için BM'de Amerikan güçleri tarafından Irak'ta işlenen cinayetleri kınayan bir kararı kabul etmesi gerekir. Aksi takdirde insan haklarını savunmanın hiçbir değeri olmayacaktır."
TAHRAN
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2004 Pazar 18:05:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?