18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Hamas 6 İsrail askerini öldürdü

İsrail işgal güçlerinin dün gece yarısı başlattığı Gazze operasyonunda şimdiye dek 6 İsrail askeri ve 5 Filistinli direnişçi hayatını kaybederken, 10'u ağır 65 kişi de yaralandı.
İsrail ordusunun en deneyimli kadrolarından oluşan özel kuvvetlerin dün gece yerel saatle 00:30 sularında Gazze Şehri'nin güneyindeki El Zeytun Mahallesi'ne girmesiyle başlayan operasyon, tank ve zırhlı araçların katılmasıyla büyüdü.
Netsarim Yahudi yerleşim biriminden sızan keskin nişancılar, binaların çatılarında yerlerini alırken; yapılan anonslarda sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu.
Gece boyu devam eden çatışmalar sırasında Apache helikopterleri de, Filistinli hedefleri füze yağmuruna tuttu. Diğer taraftan, İsrail operasyonunu dakika dakika yerinde takip eden İhlas Haber Ajansı (İHA) aracı da İsrail kurşunlarına hedef oldu. El Zeytun Mahallesi'nde konuşlanan keskin nişancılar, son yaşanan çatışmalara ait bandı merkeze ulaştırmak üzere yola çıkan İHA aracını vurdu.
Araçta şoför haricinde kimsenin bulunmayışı, muhtemel bir can kaybını önledi.
Hamas'ın askeri kanadı, Gazze Şeridi'nde bir İsrail zırhlı aracına yaptıkları saldırıda 6 İsrail askerini öldürdüğünü bildirdi.
Hamas, İsrail askerlerinin öldürüldüğünü hoparlörlerle duyurdu.
Görgü şahitleri de, daha önce Zeytun bölgesinde bir İsrail aracının patlama sonucu tamamen tahrip olduğunu ve araçtan sağ çıkan olmadığını ifade etmişti.
Helikopterler desteğinde Gazze Şeridi'ne saldıran İsrail askerleriyle Filistinli direnişçiler arasında çıkan çatışmalarda 3 Filistinli ölmüş, en az 40 kişi de yaralanmıştı.
SÜLEYMAN AHAT - GAZZE (İHA)
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2004 Salı 14:05:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ugur babür IP: 88.241.151.xxx Tarih : 27.07.2006 15:02:04
yapılan haber cok basarılıydı ama ne yazıkkı bu haber savasla ılgılıydı cok uzuldum cekımler gayet net ve duzgundu .emınım kı oradakı atmosfer cok uzucuydü ben savasa siddetle karşıyım.