20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Hangi iller kışa teslim?

Doğu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanırken, araçlar mahsur kaldı.

Deprem bölgesinde de etkili olan kar yağışı nedeniyle enkaz kaldırma çalışmaları durduruldu.

 

Erciş'te dünden bu yanan aralıksız devam eden kar yağışından dolayı depremde yıkılan binaların enkazları beyaza bürünürken, dün Van ve Erciş Cumhuriyet Başsavcılığın talimatı ile başlanan enkaz kaldırma çalışmaları da durduruldu.

 

Enkazı terk etmeyen vatandaşlardan Yakup Akan, "Hava şartları nedeniyle zorluk çekiyoruz. Şu an çadırlarda yaşıyoruz. Çadırlarda hayat biraz çetindir. Çadırı olmayan vatandaşlarımız var. Biz de kendi imkanlarımızla yaptığımız barakada kalıyoruz. Enkaz çalışmaları kar yağışı nedeniyle durduruldu" dedi.

MUŞ

Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 102 köy yolu ulaşıma kapanırken, araçlar mahsur kaldı.Muş'ta başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Dün akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışından dolayı 102 köy yolu ulaşıma kapandı. Muş-Kulp karayolunda bazı araçlar mahsur kaldı.
Kapanan köy yollarında İl Özel İdare Genel Sekreterliğine bağlı ekiplerin yol açma çalışmalarına başladıklarını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Şeyhmus Yentür, "Muş'ta şu an itibarıyla 102 köy yolumuz ulaşıma kapanmıştır. Ekiplerimizi yönlendirdik. Kar yağışının durmasıyla birlikte yol açma çalışmalarına başlayacağız" dedi.

KOZMA DAĞI GEÇİT VERMİYOR

Kar yağışından dolayı trafikte de aksamalar yaşandı. Muş-Kulp karayolunun Kozma Dağı mevkiinde bazı araçlar yolda kaldı. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan bazı sürücüler zincir takarak yola devam ederken, bazı sürücüler ise geri dönmek zorunda kaldı.

Kar yağışının başlamasıyla birlikte ekipleri bölgeye gönderdiklerini ifade eden Karayolları 113. Muş Şube Şefi Sulhattin Ömeroğlu, "Kar yağışı şehir merkezinde etkili olmasa da yüksek kesimlerde etkisini gösterdi. Kar yağışıyla birlikte Muş-Kulp karayoluna giden ekiplerimiz karla mücadele çalışmasına başladı. Bölgeye iki kepçe ve bir tuzlama aracı gönderdik. Şenyayla mevkiinde bazı araçlar mahsur kalmıştı. Ekiplerimiz bu araçları kurtardıktan sonra yol açma çalışmalarına devam etti" diye konuştu.

HAKKARİ

Hakkari'de aniden başlayan kar yağışı nedeniyle 6 köy ile 1 mezra yolu ulaşıma kapandı.Sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Şehir merkezi beyaza bürünürken, yüksek kesimlerde kar kalınlığının 15 santimetreye ulaştığı belirtildi. İl Özel İdaresi yetkilileri, il ve ilçelerdeki kar yağışının hayatı olumsuz yönde etkilediğini belirterek 6 köy ile 1 mezra yolunun ulaşıma kapandığını açıkladı.

ŞIRNAK

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde dün gece geç saatlerde başlayan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor.Sabahın erken saatlerinde kar sürprizi ile karşılaşan vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Köyler ile ilçe merkezi arasında ulaşımda aksamalar meydana gelirken, iş yerlerine gitmek isteyen vatandaşlar da zor anlar yaşadı. Kartpostallık görüntülerin oluştuğu ilçede, bazı vatandaşlar karın çilesi ile karşı karşıya kalırken, bazıları da güzel manzaranın tadını çıkardı.

KARS

Kars'ta etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, yolları buz pistine çevirdi.
Kent merkezini beyaza bürüyen kar yağışı, gece saatlerinde hava soğuyunca buzlanmaya neden oldu. Kavşaklarda önlem alan polis ekipleri, sürücüleri buzlanmaya karşı uyarırken, Mihralibey Köprüsü'nü çıkmakta zorlanan araç sahipleri zor anlar yaşadı. Kars Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne ait ekiplerin sürekli tuzluma çalışması yaptığı yollarda; araçlar, zaman zaman ufak çaplı kazalara neden oldu.

Sürücüleri yazlık araç lastiği kullanmamaları konusunda uyaran polis ekipleri, zincirsiz ve çekme halatı olmadan yola çıkılmaması ihtarında bulundu.

ERZURUM

Erzurum'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve soğuk hava, hayatı durma noktasına getirdi.

Kentte, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, sabahın ilk ışıklarına kadar aralıksız devam etti. Etkili olan yağış, trafiği de olumsuz etkiledi. Şehir merkezinde buzlanan yollarda kayan araçlar, vatandaşların yardımı ile ilerleyebildi. Şehir merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreyi bulurken, Palandöken Kayak Merkezi'nde ise 60 santimetreye kadar ulaştı.Öte yandan, kar yağışı sonrası vatandaşları uyaran meteoroloji yetkilileri, sıcaklıkların 4 ila 6 derece düşebileceğini belirtti.

SİVAS

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı etkisini sürdürüyor.Yağmur şeklinde başlayan yağış, hava sıcaklıklarının düşmesiyle yerini kar yağışına bıraktı. Akşam saatlerinde yoğun bir şekilde başlayan kar yağışı nedeniyle sürücüler ve yolcular zor anlar yaşadı. Yıldızeli - Tokat karayolu üzerinde bulunan Çamlıbel geçidinde yoğun kar yağışıyla birlikte fırtınanın da etkili olmasıyla polis ekipleri, ilçe merkezinde Tokat yolu girişinde sürücüleri buzlanmaya karşı uyararak zincir takmalarını istedi. Zincirsiz yola çıkan sürücülerin devam etmelerine izin verilmediği
öğrenilirken kar yağışı ile birlikte ilçe merkezinde 5 santimi bulan kar kalınlığı yüksek kesimlerde 15 santimetreye kadar çıktı.

Karayolları ekipleri kar küreme faaliyetlerine başlarken, aniden başlayan kar yağışı her zaman olduğu gibi hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

TOKAT

Tokat şehir merkezine yılın ilk karı yağdı.

Tokat'ta akşam saatlerinde yağmurla karışık başlayan kar yağışı yüksek kesimlerde etkili oldu. Tokat-Sivas karayolu Çamlıbel Geçidi'nde Karayolları ekiplerinin çalışmalarının ardından ağır tonajlı araçların geçişine sabah saatlerinde izin verildi. Kent merkezine yağan kar ise etkili olmadı.

Bulutların arasında kendini gösteren güneşle hava birkaç derece ısınırken, hava sıcaklığı 3 derece olarak tespit edildi.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Marmara, Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyı kesiminde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, Silivri ve Çatalca ilçeleri hafif yağmurlu geçecek. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden (Poyraz) kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek. (11)

ANKARA: Parçalı bulutlu (7)

İZMİR: Parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar; kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek. (13)

ADANA: Parçalı çok bulutlu (19)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batı ilçeleri hafif sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek. (19)

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmurlu (7)

ERZURUM: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı (-1)

VAN: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı (4)

DİYARBAKIR: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (8)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Kırklareli, Tekirdağ, Çorlu, Balıkesir’in Bandırma ile İstanbul’un Silivri ve Çatalca ilçeleri yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur sabah saatlerinde Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacak. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek.

EGE: Parçalı, Güney Ege çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Muğla çevreleri hafif sağanak yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar; kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Hatay ile öğle saatlerinden sonra Antalya’nın batı ilçeleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; batı kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı, kuzeydoğusu çok bulutlu, Sivas ve Yozgat çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Kıyıları ile Bartın çevrelerinde sabah saatlerinde sis görülecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Tokat çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarda yağmur, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Tokat çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, kuzey ve doğusu ile Elazığ çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle karla karışık yağmur ve kar, Elazığ ve Iğdır çevrelerinde yağmur şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2011 Cumartesi 13:43:48
Güncelleme :12 Kasım 2011 Cumartesi 15:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?