17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Hangi illerde yağış bekleniyor?

Hava sıcaklığı, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacak. Peki Marmara ve diğer bölgelerde hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, İzmir, Aydın ve Muğla'nın iç kesimleri, Manisa, Denizli, Afyonkarahisar, Uşak, Balıkesir, Bursa, Isparta, Burdur ve Antalya'nın kuzey çevreleri ile akşam ilk saatlerde Eskişehir ve Konya çevrelerinin kısa süreli ve yerel gök sağanak ve gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, yağış alan bölgelerde 1 ila 3 derece azalırken, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacak.

Rüzgârın genellikle kuzeyli, zamanla Güney Ege ve Batı Akdeniz'de güneybatılı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı az bulutlu (26)

ANKARA: Az bulutlu, zamanla parçalı, güney çevreleri yer yer çok bulutlu (29)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri (Kemalpaşa, Torbalı, Selçuk, Bayındır, Tire, Ödemiş, Beydağ ve Kiraz ilçeleri) kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (29)

ADANA: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu (31)

ANTALYA: Parçalı, iç kesimleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (26)

SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu (24)

ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu (23)

VAN: Az bulutlu ve açık (23)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (32)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin güneydoğusunun parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Balıkesir ve Bursa çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İzmir, Aydın ve Muğla'nın iç kesimleri ile Manisa, Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinin kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta, Burdur ve Antalya'nın kuzey çevrelerinin kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu, zamanla bölgenin güney ve batısı parçalı yer yer çok bulutlu, akşam ilk saatlerde Eskişehir ve Konya çevrelerinin kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu olacak.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor

anka
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2012 Pazar 10:54:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dr.şefik gökçe IP: 88.227.134.xxx Tarih : 4.06.2012 10:27:20

bazen etrafa bakınca acaba diyorum tropikal iklimdemiyiz şimdi.Kocaman yeşil ağaçların üzerinde yağmur yağmasıana hiç alışık değiliz çünkü