18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Harb-İş İncirlik'te eyleme hazırlanıyor

Harb-İş Sendikası ile üste çalışan işçileri ayağa kaldırdı.
Harb-İş Adana Şube binasında bugün biraraya gelen yüzlerce işçi, Sendika Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Erol, Enis Sönmez ve Mali Sekreter Lütfullah Karakaya ile Genel Sekreter İhsan Altın’ın da bulunduğu toplantıda, ’Ekmek yoksa barış da yok’ diye slogan atarak ABD’li iş vereni geri adım atmaya çağırdı.

Harb-İş Sendikası Genel Sekreteri Abdullah Erol, ABD’nin Türkiye’de bulunan İncirlik Hava Üssü’nün 18 Haziran 2005 gününde, 50. kuruluş yılını kutlama hazırlıklarının yapıldığı şu günlerde, üyelerinin çıkışlarıyla ilgili alınan karardan rahatsızlık duyduklarını belirtti.

Son 4 yılda 527 kadrolu personelin aynı şekilde ’zarar ediyoruz’ bahanesiyle işinden edildiğini ve evine ekmek götüremez hale getirildiğini ifade eden Erol, "İş verenimiz ABD’li yetkililer, giderek İncirlik Üssü’nde sendikalı işçi bırakmamak için iş yerlerimizi önce zarar ettiriyor, sonra da kapatıyor ve müteahhit ve taşeronlara alt yapı hazırlıyor. Bunların nasıl ve neden yapıldığı konusundaki izahları hiçbir haklı sebebe dayanmamaktadır. Son olarak restoran ve eğlence yerlerinde yapılmak istenen kapatma ve çıkışların gündeme gelmesi bunun bir örneğidir. Bu iş yerimizin normal çalışma şartlarında çalışması halinde zarar etmesi söz konusu değildir. 30 işçi ile yapılacak iş, 14 işçimizle yapılıyor. Üyelerimiz yoğun çaba gösteriyor, her türlü fedakarlığı yapıyor" dedi.

İncirlik Hava Üssü’nde kaçak ABD’li işçi çalıştırılmasına göz yumamayacaklarını da belirten Erol, "Bizim topraklarımızda külfeti biz çekiyorsak, nimeti de bizim olmalıdır. ABD’li iş verene sesleniyoruz; ekmeğimizle oynamaktan vazgeçin. Biz de bundan sonra işçi çıkışlarına müsaade etmeyeceğiz. İncirlik’teki bin 150 sendika üyesi ile 30 bin Harb-İş ailesi ile miting yaparız. Bu bir ikaz ve ihtardır. Bu barışçıl bir çağrıdır. Bu eli tutmayanlar, bizi incitenler, bundan sonra da kendileri incineceklerdir. Eylem süreci başlamış olacaktır, bunu herkes duysun ve duyursun" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 00:14:28
Güncelleme :8 Haziran 2005 Çarşamba 01:48:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?