19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Hasankeyf'te bot safari

Batman Doğa ve Kültür Derneği, Ilısu Barajı altında kalacak olan tarihi Hasankeyf İlçesi'ne dikkat çekmek amacıyla Dicle Nehri'nde bir bot gezisi düzenledi. 

Batman'ın Oymataş Köyü'nde sabah saatlerinde başlayan bot gezisi, akşam geç saatlerde sona erdi. 30 kilometrelik gezide amaçlarının Hasankeyf'e dikkat çekmek olduğunu belirten Batman Doğa ve Kültür Derneği Başkanı Veysi Şimşek, "Bu turu geleneksel bir hale getirmek istiyoruz. Temel amacımız, tarihi ve kültürel Hasankeyf İlçesi'ne dikkat çekmektir. Diğer bir amacımızsa, kente sosyal bir aktivite kazandırmaktır. Dicle Nehri, turizme çok müsaittir" açıklamasında bulundu. Tura katılan Hasankeyf Gönüllüler Derneği Genel Sekreteri Recep Kavuş ise, Dicle Nehri üzerinde kurulacak olan Ilısu Barajı'nın tarihi Hasankeyf İlçesi'ni sular altında bırakacağını hatırlatarak, "Bu turla Dicle'ye yalvarıp, Hasankeyf'i boğmaması temennisinde bulunacağız" diye konuştu. 

12 saat süren ve Oymataş Köyü'nde başlayıp Suçeken Köyü'nde biten 30 kilometrelik tur boyunca, geziye katılanlara sivil savunma botu refakat etti. Zorlu parkurları büyük bir mücadele sonucunda geçen katılımcılara ara sıra sivil savunma ekipleri de yardım etti. Bot gezisine Batman Doğa ve Kültür Derneği üyeleri, Kültür ve Sanat Derneği üyeleri, fotoğraf grubu, doktorlar, avukatlar ve gazeteciler katıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2006 Pazar 12:05:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?