18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Hasta yakını kan aramaktan kurtuluyor

Bursa - Kızılay, vatandaşları hastane hastane dolaşarak kan arama derdinden kurtaracak yeni uygulamaya geçti. Bu kapsamda hastaya "tam kan" verme dönemini 1 hafta içinde bitirecek olan Kızılay, tek kişinin bağışlayacağı kandan üreteceği ürünlerle, birkaç kişinin yararlanmasını sağlayacak.

Kızılay Kan Hizmetleri Koordinatörü Aydın Aydınlı, Kızılay’ın, Türkiye’deki tüm kan bankalarını birbirine bağladığı otomasyon sisteminin tanıtımı için düzenlenen toplantıda, 1 Ocak’tan itibaren Türkiye’de 10 bölgesel kan merkezi oluşturduklarını ve toplam 29 olan kan merkezlerinin 19’unun bu merkezlere bağlandığını söyledi.

Aydınlı, amaçlarının, vatandaşlara güvenli kan temin etmek olduğunu belirterek, "İstanbul Çapa, Zeynep Kamil, Bursa, İzmir, Antalya, Gaziantep, Sivas, Ankara, Trabzon ve Samsun’da kurduğumuz bölgesel kan merkezlerinde üretilecek sağlıklı kan ürünleri, otomasyon sistemi sayesinde ihtiyaç duyulan yerlere hemen aktarılabilecek. Vatandaşlar kan ihtiyacından haberdar bile olmayacaklar. Artık kan bulmak için dolaşmak zorunda kalmayacaklar. Hastane ne kadar kan lazımsa bizden isteyecek ve biz kanı temin edeceğiz" diye konuştu.


AA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2005 Cuma 15:37:53
Güncelleme :4 Mart 2005 Cuma 15:42:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?