30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Hastalar elektrik sobasıyla ısınıyor

Muş Devlet Hastanesi'nde kalorifer tesisatının yenilenmesi sebebiyle hastalar evlerinden getirdikleri elektrikli sobalarla ısınmaya çalışıyor.

300 yataklı Muş Devlet Hastanesi'nde ilginç görüntüler yaşanıyor. Sonbahar mevsimine sarkan kalorifer tesisatını yenileme çalışmaları, hastaları mağdur etti. Soğuk havanın etkili olduğu Muş'ta tedavi olmak için hastaneye yatan hastalar ısınmak için odalarda elektrikli sobalar kullanırken, bazı hastaların gece izin alarak evlerine gidip sabah erkenden tekrar hastaneye döndüğü öğrenildi. Yaklaşan kış mevsimi öncesinde etkili olan soğuk hava sebebiyle her odada elektrikli soba bulunması ilginç görüntüler
oluşturdu.

Üşüdüklerini ve elektrikli soba kullanmak zorunda kaldıklarını belirten hastalar, kış mevsiminin etkili olduğu Muş'ta hastane gibi önemli bir kurumun kalorifer tesisatının sonbahar mevsiminde onarılmasına anlam veremediklerini söyledi. Zatürree şikayeti ile Muş Devlet Hastanesi'ne yatırılan ve evinden elektrikli soba getirip ısınmaya çalıştığını söyleyen Necmettin Omuş, hastaneye gelen kişilerin durumlarının soğuk sebebiyle kötüleşme ihtimalinin olduğunu söyleyerek, "Ben doktora gece izinli olarak evime
gitmek istediğimi söyledim. Çünkü hastane gece çok soğuk oluyor ve üşüyoruz. Ancak doktor benim burada kalmamın doğru olduğunu söyleyerek evime gitmeme izin vermedi. Bir hastanede kış mevsimine girilirken kaloriferlerin onarılması çok yanlıştır" diye konuştu.
Muş Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Tacet Demirel de kalorifer tesisatının yenilenmesi çalışmalarının geciktiğini doğrulayarak, "Hastanemizin kalorifer tesisatının yenilenmesi gerekiyordu. Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'ne yazışmalarımızı yaptık ancak bazı gecikmeler yaşandığı için çalışmalar bu mevsime kadar sarktı. Şu anda çalışmalar hızla sürdürülüyor ve petekler takılmaya başlandı. Bir haftaya kadar kalorifer tesisatı tamamlanacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 11:16:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
koruma_49 IP: 88.255.123.xxx Tarih : 12.11.2008 15:49:54

Çalışanın döner sermayesinden çalarsınız.Kalorifer bakımını sonbahara bırakırsanız olacağı budur.Hastane yönetimi Muş'un kışının sert ve şiddetli geçtiğini bilmiyorlarmı ilkbahardan itibaren kalorifer tesisatı yenilense idi bu sorunlar olmazdı.Sayın vali gereğini yapar inşallah.