20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Hastanede dalak patlatan ihmal

Antalya'da yumurtalıklarındaki kisti aldırmak için özel bir hastanede ameliyat olan 44 yaşındaki Nazmiye Topuz, ameliyat çıkışı getirildiği odada yatak korkuluğu kapatılmadığı için narkozun etkisiyle düşünce dalağı patladı. Aynı hastanede ikinci kez yapılan acil ameliyatla dalağı alınan kadın şikayetçi oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde çaycı, 44 yaşındaki Nazmiye Topuz, yumurtalıklarındaki kist nedeniyle geçen 21 Kasım günü özel bir hastanede ameliyata alındı. Başarılı bir ameliyat geçiren kadın, ameliyat çıkışı servisteki odasına götürüldü. Topuz, odasında bulunan yatağa alındıktan sonra korkuluk demirleri kapatılmadığı için narkozun etkisiyle yataktan düştü. Görevliler tarafından tekrar yatağa alınan kadın bir süre sonra fenalaştı. Nabzı duran ve tansiyonu düşen Nazmiye Topuz’un dalağının patladığı belirlenince 4 saat süren ameliyatla dalağı alındı.

Ameliyattan sonra 4 gün yoğun bakımda tutulan kadın, 24 Kasım tarihinde hastaneden kendi isteğiyle çıktı. Hemen polis merkezine giden Nazmiye Topuz, hastane yönetimi ve sorumlulardan şikayetçi oldu. Nazmiye Poyraz, "Dikkatsiz personel yüzünden az daha ölüyordum. Dalağımı kaybettim. Bunun hesabını vermeliler. Benimle ilgilenmediler bile. Gidin nereye istiyorsanız oraya şikayet edin dediler" dedi.

Polis soruşturmayı sürdürürken Cumhuriyet Savcısı Erdal Poyraz soruşturma başlattı.

Hastanenin başhekimi Murat Lekili, olayın kendi açılarından kapandığını, adli soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Lekili, tıbbi ve işletme olarak olayda hatalarının bulunmadığını söylemekle yetindi
 

...
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2011 Salı 14:10:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?