22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Hatemi: İran ABD’nin cehennemi olur

Tahran - İran’da 1979 yılındaki İslam Devrimi’nin 26. yıldönümü başkent Tahran ve ülkenin diğer kesimlerinde bugün düzenlenen törenlerle kutlandı.

Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, başkent Tahran’ın güneyinde Azadi Meydanı’ndaki törende yaptığı konuşmada, İran halkının savaş, zorbalık ve şiddeti istemediğini söyleyerek, "Ancak dünya da şunu bilmelidir ki İran halkı hiçbir saldırıya tahammül göstermeyecektir" dedi.

İran’ın, İslam Devrimi çatısı altında çeşitliliği, eleştiriyi ve değişik düşüncelere sahip olma hakkını kabul ettiğini belirten Hatemi, "Bir saldırı ya da tehdit durumunda İran halkı yekpare olacaktır. İran’ın topraklarına saldırıldığı takdirde bu ülkeyi onlara cehenneme çeviririz" diye konuştu.

Amerikalı yetkililerin son zamanlarda İran halkına ve rejimine hakaret dolu açıklamalar yaptığını belirten Hatemi, şöyle devam etti:

"Bu açıklamalar ABD’nin izlediği radikal politikaların başarısızlığını örtbas etmek için yapılıyor. Amerikalı yeni muhafazakarlar yenilgiye uğradıkları için psikolojik savaş amacı güden açıklamalar yapıyorlar. Yenilgileri arttıkça hakaret dolu açıklamaları da artıyor."

Hatemi, İran’ın nükleer programını sürdürmekte kararlı olduğunu, nükleer teknolojiyi kendi çalışmalarıyla elde ettikleri için başkalarının istemesiyle bu faaliyetlerine son vermelerinin imkansız olduğunu kaydetti.
AA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2005 Perşembe 13:55:53
Güncelleme :10 Şubat 2005 Perşembe 13:59:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?